Ordu

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu! Ali Gürbüz Kimdir?

916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'nin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde Orhan Okulu’yu

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu! Ali Gürbüz Kimdir?

916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'nin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.
Başpehlivanlık güreşlerinde Orhan Okulu’yu yenen Ali Gürbüz, bu yılın başpehlivanı unvanını kazandı. Zorlu mücadeleler sonucunda rakibini mağlup eden Gürbüz, festivalin en prestijli ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Antalya Bölgesi'nden olan Ali Gürbüz, Kırkpınar Güreşlerinde de 4 kez Başpehlivan olmayı başarmıştı.

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu!
Ali Gürbüz Kimdir?

Ali Gürbüz 1987 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Eski Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz'ün oğlu olan Ali Gürbüz, 2008 yılında gerçekleşen 647. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında birinci olarak başpehlivanlık kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 2009 yılındaki 648. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı finale kadar çıkmayı başardı.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Antrenörlüğü bölümünde eğitim alan Ali Gürbüz, 2011 yılındaki 650. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Recep Kara'yı yenerek ilk kez başpehlivan oldu.

651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde yine Recep Kara'yı yenerek unvanını korudu. 2013 yılında yapılan 652. Kırkpınar yağlı güreşlerinde ise İsmail Balaban'ı finalde yenerek üst üste 3. kez baş pehlivan oldu ve böylelikle altın kemerin ebedi sahibi oldu. Fakat doping testi pozitif çıktı ve altın kemer İsmail Balaban'a verildi.
2011-2012 yıllarında altın kemere uzanan Ali Gürbüz, 658’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Abdullah Güngör’ü, ikinci turda Serhat Gökmen’i, üçüncü turda İsmail Koç’u, çeyrek finalde Faruk Akkoyun’u, yarı finalde de Hamza Köseoğlu’nu yenerek, finale adını yazdırdı. Gürbüz, final güreşinde rakibi Orhan Okulu’yu yenerek, 2019 yılı Türkiye Cumhuriyeti şampiyonu oldu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Elmalı’da Haluk Levent konserine katıldı
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Elmalı’da Haluk Levent konserine katıldı

Elmalı İlçesi için gereken ne varsa yapmaya çalışan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 672. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı

Antalya Elmalı 2024 Güreşlerinde Enes Doğan
Spor

Antalya Elmalı 2024 Güreşlerinde Enes Doğan

Antalya Elmalı Güreşlerine çok az kaldı. YGL’nin kaderini de belirleyecek Elmalı Güreşlerinde kimler favori gösterilebilir? Enes Doğan ile devam ediyoruz. Taze başpehlivan Enes Doğan’ın Elmalı’da henüz Başpehlivanlığı bulunmuyor. (Başaltında 2021 yılında Birinciliği bulunuyor.)

Antalya Elmalı 2024 Güreşlerinde Yusuf Can Zeybek
Spor

Antalya Elmalı 2024 Güreşlerinde Yusuf Can Zeybek

Antalya Elmalı Güreşlerine çok az kaldı. YGL’nin kaderini de belirleyecek Elmalı Güreşlerinde kimler favori gösterilebilir? Yusuf Can Zeybek ile devam ediyoruz. 2021 yılında finalde elenen Yusuf Can Zeybek Elmalı’da 1 kez kürsüye çıkmış.

Elmalı 2024 Güreşleri  Orhan Okulu
Spor

Elmalı 2024 Güreşleri Orhan Okulu

Antalya Elmalı Güreşlerine çok az kaldı. YGL’nin kaderini de belirleyecek Elmalı Güreşlerinde kimler favori gösterilebilir? Orhan Okulu ile başlıyoruz. Orhan Okulu Elmalı deyince akla ilk gelen başpehlivanların başında geliyor.

Antalya Korkuteli Şehzade Korkut Şenlikleri Tüm Coşkusu İle Devam ediyor
Yerel

Antalya Korkuteli Şehzade Korkut Şenlikleri Tüm Coşkusu İle Devam ediyor

Bu yıl 33.'sü düzenlenen Antalya Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri, büyük bir coşku ve katılım ile devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Mahalli Sanatçı Mehmet Özbek ve ekibi, sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Korkuteli'de şenliğin üçüncü günü yoğun ilgi gördü
Yaşam

Korkuteli'de şenliğin üçüncü günü yoğun ilgi gördü

Korkuteli, Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri'nin üçüncü gününde Istanaz Sanat Merkezi öğrencileri sahne aldı.