Samsun

Prof. Dr. Fatma Aydın OMÜ Rektörü oldu Fatma Aydın kimdir?

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu.

 Prof. Dr. Fatma Aydın   OMÜ Rektörü oldu  Fatma Aydın kimdir?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu.
Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/335 sayılı kararı yayımlandı. 20 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Fatma Aydın atanmıştır” denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte, 13 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yerine Prof. Dr. Fatma Aydın atanmış oldu.

Fatma Aydın kimdir?
Fatma Aydın, 10 Ocak 1969’da Manisa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı. Akabinde 1997-2001 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Deri ve Zührevi Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. Aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda 2007-2013 yılları arasında doçent, 2013 yılından itibaren ise profesör ünvanıyla görevlerine devam etti.
Ayrıca, 2014-2015 yıllarında sırasıyla OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve 2017-2019 tarihleri arasında OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı olarak görev aldı.
2015 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor. Evli olup, Orhun Utku Aydın adında bir oğlu var.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkanı İbrahim Sandıkçı ; Canik Orman Okulu’nda Çocuklarımıza doğa ve çevre sevgisi aşılıyoruz
Yerel

Başkanı İbrahim Sandıkçı ; Canik Orman Okulu’nda Çocuklarımıza doğa ve çevre sevgisi aşılıyoruz

Sandıkçı: Çocuklarımıza doğa ve çevre sevgisi aşılıyoruz Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede doğaya ve çevreye saygılı nesiller yetiştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Canik Kaymakamı Şeref Aydın’ı Canik Orman Okulu’nda ağırlayan Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Orman Okulu’nda öğrencilere doğa ile iç içe bir şekilde eğitim verdiklerini ifade ederek, “Canik Orman Okulumuzda sürdürülebilir çevre anlayışına sahip, doğaya ve çevreye saygılı nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut oldu
Sağlık

Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut oldu

Samsun’un İlkadım ilçesinde 21 Mart tarihinde motosiklet kazası geçiren 24 yaşındaki Ali Kara, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Yılın İlk Raf  ile Kasa farkı Tartışması Samsunda Yaşandı . İşte Ürün başı Cezası
İş Dünyası

Yılın İlk Raf ile Kasa farkı Tartışması Samsunda Yaşandı . İşte Ürün başı Cezası

Samsun'da bir zincir market şubesinde etiket fiyatı 138 lira olan kestanenin fiyatının kasada 169 liraya çıkması tepkilere neden oldu.

Samsun'da genç kızın ayağını ezen otomobil sürücüsü kayıplara karıştı
Yaşam

Samsun'da genç kızın ayağını ezen otomobil sürücüsü kayıplara karıştı

Samsun’da 2 caddenin geçiştiği noktada bekleyen bir genç kızın ayağının üzerinde otomobil geçti. Devamı haberimizde...

Samsun Alaçam  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam  Fatih Kayabaşı kimdir?
Yerel

Samsun Alaçam kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Fatih Kayabaşı kimdir?

Alaçam ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Van Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı , Tunceli Ovacık Kaymakamı olarak atandı.

Samsun Vezirköprü kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Özgür Kaya kimdir?
Yerel

Samsun Vezirköprü kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Özgür Kaya kimdir?

Vezirköprü ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Edirne Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya , Samsun Vezirköprü Kaymakamı olarak atandı.