Rekabet Kurulu'ndan OYAK Çimento'ya milyon liralık ceza

Rekabet Kurulu, haklarında devam eden soruşturma kapsamında yapılan uzlaşma başvurusu sonucu OYAK Çimento'ya 61 milyon 182 bin 782 lira ve TİFTİK'e 5 milyon 248 bin 175 lira idari para cezası uygulanmasına ve soruşturmanın sonlandırılmasına karar verdi. Kurul, ayrıca, Samet Hazır Beton firmasına 6,6 milyon lira ceza verilmesini kararlaştırdı. Detaylar haberimizde...

Rekabet Kurulu'ndan OYAK Çimento'ya milyon liralık ceza

Rekabet Kurulu, OYAK, TİFTİK ve Samet Hazır Beton firmalarına idari para ceza verilmesini kararlaştırdı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Adana ve Osmaniye'de faaliyet gösteren hazır beton üreticileri hakkında yürütülen soruşturmanın sonuçlandığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturma süreci devam ederken hakkında soruşturma açılan teşebbüslerden Oyak Çimento Fabrikaları AŞ (OYAK) ve MM Tiftik Kardeşler Nakliye İnşaat Emlak Petrol ve Tarım Ürünleri Paz. San. Tic. Ltd. Şti. (TİFTİK) tarafından yapılan uzlaşma başvuruları sonucunda, OYAK'a 61 milyon 182 bin 782 lira ve TİFTİK'e 5 milyon 248 bin 175 lira idari para cezası uygulanmasına ve soruşturmanın bu teşebbüsler bakımından sonlandırılmasına karar verildiği anımsatıldı.

SAMET HAZIR BETON FİRMASINA PARA CEZASI
Soruşturma tarafları bakımından nihai olarak, Kurulun, Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd. Şti'nin fiyat tespiti ve bölge/müşteri paylaşımına yönelik rakipler arası bir anlaşma/uyumlu eyleme taraf olmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğini tespit edildiği kaydedilen açıklamada, söz konusu teşebbüse 6 milyon 574 bin 548 lira idari para cezası verildiği bildirildi.

Açıklamada, Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ve KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ'nin Kanun'u ihlal ettiklerine yönelik herhangi bir bulguya ulaşılamadığı, bu nedenle anılan teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

Kaynak: Bir Gün

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Korkuteli Şehzade Korkut Şenlikleri Tüm Coşkusu İle Devam ediyor
Yerel

Antalya Korkuteli Şehzade Korkut Şenlikleri Tüm Coşkusu İle Devam ediyor

Bu yıl 33.'sü düzenlenen Antalya Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri, büyük bir coşku ve katılım ile devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Mahalli Sanatçı Mehmet Özbek ve ekibi, sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Burdur ve Isparta'daki MHP'li belediye başkanları Ankara'da Çevre Bakan Yardımcısı Demiralp’i ziyaret etti
Yerel

Burdur ve Isparta'daki MHP'li belediye başkanları Ankara'da Çevre Bakan Yardımcısı Demiralp’i ziyaret etti

Isparta ve Burdur'daki MHP'li belediye başkanları, Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Eski Gençlik Kolları Başkanı  Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü oldu
Yerel

Eski Gençlik Kolları Başkanı Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü oldu

2006 yılında CHP Isparta Gençlik kolları Başkanı Emrah Yurtlak, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başladı.

Isparta Yalvaç'ta Kiralar Yükseldi İşte Sebebi
Yerel

Isparta Yalvaç'ta Kiralar Yükseldi İşte Sebebi

KYK sorunu Yalvaç’ta kiraları yükseltti Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda yaşanan sorun nedeniyle kurumlar ve ilgililer öğrencilerin barınması için çözüm üretmeye çalışırken, bir kısım fırsatçı ev ve apart sahipleri de bu durumu bahane edip kiraya verecekleri apart ve evlerin kiralarını yükselttiler.

Bilal Sonses Burdur'da sahne alacak
Yaşam

Bilal Sonses Burdur'da sahne alacak

Burdur Belediyesi’nin katkılarıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Bilal Sonses grubu sahne alacak

Melli'de artık düğünler okul bahçesinde yapılabilecek
Yaşam

Melli'de artık düğünler okul bahçesinde yapılabilecek

Burdur'un Bucak ilçesi Kocaaliler Beldesinde okul bahçesi ve belediye önünde düğün, nişan vs. gibi organizasyonlar yapılabilecek.