Burdur

Sakatatın Kilosu Etten Pahalı: Kasaplar Federasyonu Başkanı Uyardı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatlarının etin kilo fiyatını geçtiğini belirtti.

Sakatatın Kilosu Etten Pahalı: Kasaplar Federasyonu Başkanı Uyardı

SAKATAT FİYATLARI ETİN KİLOSUNU GEÇTİ
Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatlarının etin kilo fiyatını geçtiğini belirtti. Sakatatın özellikle kış aylarında fazlasıyla tercih edilmesinin altını çizen Yardımcı; "1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etinin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdi etten pahalıKesimin çok olduğu önceki yıllarda sakatat bu kadar pahalı değildi. Bu aralar kesimler de durdu. Arz- talep dengesi de bozulduğu için fiyatlar arttı. Ciğer şu anda etle yarışıyor. Kuzu ciğeri, kuzu etinden pahalı. 330-350 lira arası dana ciğeri, 450-500 lira civarı kuzu ciğeri. 1 kilo kıyma 400, 1 kilo kuşbaşı 440 lira. Kuzu eti 370 lira” diye konuştu.

Burdur'da sakatat satışı yapan bir Esnaf; "Günlük olarak fiyat artışını takip etmek bizide zorluyor. Fiyatlara biz de şaşırıyoruz. Normal etin fiyatını solladı şuan da sakatat. Ciğer
370-380'e kadar dayandı. Kar marjı bizde de azaldı. Mal bulmakta da zorlanıyoruz. Müşteri olarak gelenler de şaşırıyor."

"İNSANLAR HAYVANCILIKTAN KOPMAYA BAŞLADIĞINDA BİZİM İŞLERİMİZDE DE KAYIPLAR OLUYOR"
Sakatat kilo fiyatının etin fiyatını geçmesiyle beraber müşteri ve satıcı arasındaki dengenin bozulduğunu ve aynı zamanda üreticinin de hayvancılıktan kopmasıyla beraber satıcıya bu durumun fazlasıyla yansıdığının altını çizen Esnaf;"Önceki satışlarımızın neredeyse 4'te 1'i kadar satış yapıyoruz. Fiyatlar artınca müşteride gelmez oldu. Önceden kilo ile sattığımız şeyleri şu anda gramajlı olarak satıyoruz. Ciğer ve kelle eti satışımız normal seyrediyor. Etle yarışır halde şu anda sakatat fiyatları. Az kesim olduğu için biz de sakatat bulmakta zorlanır hale geldik. Herkesi etkiledi bu durum. İnsanlar hayvancılıktan kopmaya başladığında bizim işlerimizde de kayıplar oluyor." ifadelerini kullandı.

BURDUR'DA GÜNCEL SAKATAT FİYATLARI
DANA YÜREK: 170.00 TL
DANA CİĞER: 340.00 TL
DANA İŞKEMBE: 120.00 TL
DALAK: 300.00 TL
UYKULUK: 200.00 TL
PÖÇ: 220.00 TL
AYAK: 300.00 TL
DANA BÖBREK: 330.00 TL

çağdaş burdur 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da araç denetimlerinde  29 araç trafikten men edildi
Yerel

Burdur'da araç denetimlerinde 29 araç trafikten men edildi

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından 2-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan motosiklet, alkol, hız ve modifiye araç denetimlerinde 144 araca ceza kesildi, 3 sürücü belgesi alındı, 29 araç trafikten men edildi. Detaylar haberimizde.

Saniye Caran, Halil Öztürk ile bir araya geldi
Yerel

Saniye Caran, Halil Öztürk ile bir araya geldi

Antalya Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran meclis üyeleri ile birlikte Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Hülya Gümüş'e Ziraat Odası Başkanı ve Yönetiminden ziyaret
Yerel

Hülya Gümüş'e Ziraat Odası Başkanı ve Yönetiminden ziyaret

Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hülya Gümüş'e makam ziyareti gerçekleştirdiler.

Burdur'da 76 yaşında ki kadın  aracın altında kalarak hayatını kaybetti
Yerel

Burdur'da 76 yaşında ki kadın aracın altında kalarak hayatını kaybetti

Burdur'un Yeşilova ilçesinde 76 yaşındaki Aysel Kılınç direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçan otomobilde hayatını kaybetti.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, emekli personelleri buluşmaya davet ediyor
Yerel

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, emekli personelleri buluşmaya davet ediyor

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, 14 Mayıs 2024 Salı günü saat 12:00'de emekli personelleri buluşmaya davet ediyor. Buluşma işletme müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde.

Bucak Devlet Hastanesi'nde El Hijyeni Konuşuldu
Yerel

Bucak Devlet Hastanesi'nde El Hijyeni Konuşuldu

Bucak Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.