Süper Kupa Krizi Sonrasında Yapılan Suç İçerikli Paylaşımlar İçin Soruşturma

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk baskılı tişörtlerle sahaya çıkmalarına izin verilmemesi üzerine iptal edilen Süper Kupa finali sonrasında sosyal medyada çok sayıda provokatif ve suç teşkil eden paylaşım yapıldı. Adalet Bakanlığı, bu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu

Süper Kupa Krizi Sonrasında Yapılan Suç İçerikli Paylaşımlar İçin Soruşturma

Dün akşam oynanacak olan Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrasında sosyal medya paylaşımlarında çok sayıda provokatif ve suç teşkil eden paylaşım yapıldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrasında sosyal medya adeta karıştı. Yapılan provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, duyurdu.

Riyad'da oynanacak Süper Kupa finalinin iptal edilmesinin ardından yapılan bazı paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldı.

TAKIMLAR MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALDI

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa finali, iki takımın oyuncularının maç öncesi ısınmaya Atatürk baskılı tişörtlerle çıkmasına izin verilmemesi nedeniyle iptal edildi. Maça çıkmama kararı alan Fenerbahçe ve Galatasaray yurda döndü. Dünya gündemine oturan kriz, sosyal medyayı da salladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan provokatif ve suç teşkil eden paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Tunç, "Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Süper Kupa finalinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifa ettiği iddialarıyla ilgili haberlere TFF yetkilileri tarafından yalanlama geldi. Riyad'daki otelde rahatsızlanan Büyükekşi'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Ercengiz'den Süper Kupa Krizine Sert Tepki
Yerel

Başkan Ercengiz'den Süper Kupa Krizine Sert Tepki

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk ve İstiklal Marşı için maaşını feda etmeye hazır olduğunu söyledi. Ercengiz'in sözleri, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı.

Türkiye'nin  Kısıtlama kararına İsrail Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye küstah tehdit: Türk ekonomisine zarar verecek tedbirler alacağız
Türkiye

Türkiye'nin Kısıtlama kararına İsrail Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye küstah tehdit: Türk ekonomisine zarar verecek tedbirler alacağız

Son olarak ise Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasının Gazze'de ateşkes ilan edilene ve Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar yürürlükte kalacağını duyurdu.

Başkan Güngör'den CHP Adayı Coşar'a Sert Tepki!
Yerel

Başkan Güngör'den CHP Adayı Coşar'a Sert Tepki!

Kızılkaya Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı İlkay Güngör, CHP Belediye Başkan Adayı Şeref Coşar'ın seçim ofisi açılışında yönelttiği suçlamalara sert tepki gösterdi. Güngör, sanayi bölgesindeki ticari arsaların tapularını ve projelerinin çalıntı olmadığını belgeleriyle ispatladı.

Manavgat'ta Elektrikli Scooterlar Yasak Alanlarda Tehlike Saçıyor
Yerel

Manavgat'ta Elektrikli Scooterlar Yasak Alanlarda Tehlike Saçıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde gelişigüzel park edilen ve yasak olan yerlerde kullanılan elektrikli scooter büyük tehlike oluşturuyor.

Isparta'da TÜGVA İl Başkanı, ABD'nin Gazze Ateşkes Tasarısını Reddetmesine Tepki Gösterdi
Yerel

Isparta'da TÜGVA İl Başkanı, ABD'nin Gazze Ateşkes Tasarısını Reddetmesine Tepki Gösterdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze'de derhal insani ateşkes ilan edilmesini isteyen tasarıyı reddetmesinin ardından Isparta’da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Burdur'da çocuklar mahalleliyi çileden çıkardı
Yerel

Burdur'da çocuklar mahalleliyi çileden çıkardı

Burdur'un Burç Mahallesi'nde 4 çocuk, öğlen saatlerinde zile basıp kaçarak vatandaşları çileden çıkardı. Mahalleli, bu çileye bir son verilmesini istedi.