:“Tarihî bir başarıya imza attılar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Paralimpik sporcuları tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda gösterdikleri üstün başarıyla Türkiye’yi gururlandıran engelli sporcuları tebrik etti. Kazanılan toplam 28 madalya, Türkiye’yi uluslararası arenada bir kez daha zirveye taşıdı.

:“Tarihî bir başarıya imza attılar” diyen  Cumhurbaşkanı Erdoğan  Paralimpik sporcuları tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda gösterdikleri üstün başarıyla Türkiye’yi gururlandıran engelli sporcuları tebrik etti. Kazanılan toplam 28 madalya, Türkiye’yi uluslararası arenada bir kez daha zirveye taşıdı. Erdoğan, “Sporcularımız kazandıkları 6 altın, 10 gümüş, 12 bronz madalyayla milletimize büyük bir gurur yaşattı.” diyerek sporcuların başarısını kutladı.

Erdoğan, son 22 yılda gençlik ve spor alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek, Türkiye’nin dört bir yanını modern spor tesisleriyle donattıklarını vurguladı. Spor tesisi sayısının 1.575’ten 4 bin 421’e çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, kapalı spor salonlarından halı sahalara, basketbol-voleybol sahalarından yüzme havuzlarına kadar birçok alanda büyük atılımlar yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’de sporun her dalında kaydedilen başarıları dile getirerek, 2002 yılında 278 bin olan lisanslı sporcu sayısının bugün 16 milyona ulaştığını vurguladı. Ayrıca, 2002’de Türkiye’nin kazandığı toplam madalya sayısı 1.481 iken, 2023 sonu itibarıyla bu sayının 8.449’a çıktığını belirtti. Erdoğan, gençlerin sporda, bilimde, sanatta ve diğer alanlarda hak ettikleri yerlere gelmeleri için ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini söyledi.

Engelli gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmeleri ve hayatın her alanında engelsiz yer alabilmeleri için yoğun çaba harcadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın bu çabaların karşılığını görme açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin spor alanındaki başarılarının artarak devam edeceğine inandığını ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda sadece madalya kazanmakla kalmayıp rekorlar kırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Corendon Sports Open’da kazananlar belli oldu
Spor

Corendon Sports Open’da kazananlar belli oldu

20 ülkeden 60 tekerlekli sandalye tenisçisi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için 2. kez Corendon Sports Open’da mücadele etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hutbede okunan ayet-i kerimeleri hedef almaya başladılar
Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hutbede okunan ayet-i kerimeleri hedef almaya başladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hutbede okunan ayet-i kerimeleri hedef almaya başladılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada önemli vurgular yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kılıçlı yemin ile ilgili açıklama  “Tahkikat sürüyor, gereken yapılacak”
Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kılıçlı yemin ile ilgili açıklama “Tahkikat sürüyor, gereken yapılacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kılıçlı yemin açıklaması: “Tahkikat sürüyor, gereken yapılacak” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda, muhalefeti eleştirerek gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya mitinginden Sonra Bucaklı Cihangir Kahvecisinde Soluklandı
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya mitinginden Sonra Bucaklı Cihangir Kahvecisinde Soluklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya mitinginden hemen sonra Cihangir Kahvecisinde soluk aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Letonya’yı 4-0 yenen A Milli Futbol Takımına tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Letonya’yı 4-0 yenen A Milli Futbol Takımına tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya’yı 4-0 yenerek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Emriyle   “Arama-kurtarma ekiplerini Libya’ya taşıyacak üç adet nakliye uçağımızdan ilki, bölgeye hareket etti”
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Emriyle “Arama-kurtarma ekiplerini Libya’ya taşıyacak üç adet nakliye uçağımızdan ilki, bölgeye hareket etti”

Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da meydana gelen kasırga felaketi sonrası, arama-kurtarma ekiplerini afet bölgesine taşıyacak olan üç adet nakliye uçağından ilkinin hareket ettiğini açıkladı.