Teknolojide peş peşe müjdeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

Erdoğan, internet altyapısından bulut işletmecilerin Türkiye'ye çekilmesine kadar atılacak adımları anlattı. Bilişim personelini artıracaklarını belirten Erdoğan, girişimci kredisinden de söz etti.

Teknolojide peş peşe müjdeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde "1 Milyon Yazılımcı İstihdam Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasında, bilişim ve teknoloji alanlarında atacakları adımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

4 milyarlık teknoloji destek paketi

Erdoğan, "Birinci müjdemiz; Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında açıkladığımız 200 milyarlık desteğin 4 milyarlık kısmını teknoloji destek paketi olarak ayırdık. Bu paketle teknoloji odaklı yazılım, blok zinciri, yapay zeka, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğine sahip teknoloji firmalarımızı destekleyeceğiz." dedi.

İnternet altyapısı kurulumu, donanım, yazılım lisansları giderleri desteği...

İkinci müjdelerinin dijital dönüşümle ilgili olduğunu belirten Erdoğan, "1 milyar lira kefalet limitini haiz dijital dönüşümü destekle paketiyle KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamalarını hedefliyoruz.

Bu çerçevede KOBİ'lerimize personel desteği, internet altyapısı kurulumu ve kiralamaya ilişkin giderler, donanım desteği ve yazılım lisansları giderleri gibi alanlarda destek vereceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; veri merkezi, bulut işletmeciler, uzaktan çalışma desteği, girişimci kredisi gibi müjdelerden bahsettiği konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Uluslararası veri merkezi ve bulut işletmecileri Türkiye'ye çekilecek

"Üçüncü müjdemiz; veri merkezi sektörümüzü geliştirmek, uluslararası veri merkezi ve bulut işletmecilerini ülkemize çekmek amacıyla mali teşvikler yanında mevzuat çalışması da yapıyoruz.

Yüzde 100 uzaktan çalışma desteği

Dördüncü müjdemiz; araştırma geliştirme merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlayacağız. Demekki isabetli işler yapıyoruz.

"2023'te çok ciddi oranda artırıma gideceğiz"

Beşinci müjdemiz; kamuda görev yapan bilişim personelinin sayısında 2023'te çok ciddi oranda artırıma gideceğiz. Bitmedi.

6 ay geri ödemesiz girişimci kredisi

Altıncı müjdemiz; kamu bankaları vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi vereceğiz.

Aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteği

Yedinci müjdemiz; imalat ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan iş yerlerine verilen aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteğini de 2023 sonuna kadar uzatacağız.

Tüm bu müjdelerin ülkemize, milletimize, özellikle de bilişim alanında kendini yetiştiren gençlerimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum."

ensonhaber

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP Kaş Belediye Başkan Adayı Erol Demirhan'dan Kararlı duruş
Bilim ve Teknoloji

CHP Kaş Belediye Başkan Adayı Erol Demirhan'dan Kararlı duruş

CHP Kaş Belediye Başkan Adayı Erol Demirhan, İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'nın konuğu olarak

Yapay Zeka Oyuncaklarıyla Çocuklar İçin Eğitici ve Eğlenceli Deneyimler!
Bilim ve Teknoloji

Yapay Zeka Oyuncaklarıyla Çocuklar İçin Eğitici ve Eğlenceli Deneyimler!

Keşfedin! Çocuklar için tasarlanan yapay zeka destekli oyuncaklarla eğitim ve eğlenceyi bir araya getirin. Duygusal destek, güvenlik ve öğrenme deneyimleri sizi bekliyor.

Yeni Hidrojen Teknolojisi ile Otomotiv Endüstrisinde Devrim Yaratıyor
Bilim ve Teknoloji

Yeni Hidrojen Teknolojisi ile Otomotiv Endüstrisinde Devrim Yaratıyor

Toyota, yeni geliştirdiği hidrojen yanmalı motoruyla otomotiv endüstrisinde devrim yaratıyor. Elektrikli araçlara alternatif olarak sunulan bu teknoloji, daha uzun menzil ve hızlı yakıt ikmali süreleri vadediyor. Detaylar haberimizde.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 40. yılı etkinlikleri çerçevesinde  Antalya Tarımına Yön Veren 40 firmaya ödül verildi.
Bilim ve Teknoloji

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 40. yılı etkinlikleri çerçevesinde Antalya Tarımına Yön Veren 40 firmaya ödül verildi.

Antalya'nın önemli değerlerinden olduğunu belirten rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesinden mezun öğrencilerin çok sayıda tarım firması kurduğunu ve ihracata imza attığını kaydetti.

Vali Şahin, Antalya Bilim Festivali’nde
Bilim ve Teknoloji

Vali Şahin, Antalya Bilim Festivali’nde

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2. Antalya Bilim Festivalini ziyaret etti. Vali Şahin, yerli ve milli askeri araçlara bindi, stantları gezdi. Devamı haberimizde...

BİLİMFEST'te Havacılık tarihi anlatıldı
Bilim ve Teknoloji

BİLİMFEST'te Havacılık tarihi anlatıldı

Dünyanın çeşitli yerlerine giderek uçakları ve olayları inceleyen Youtuber ve yazar Kerem Gök, Antalya Bilim Festivali'nde ziyaretçilere havacılık tarihinin dönüm noktalarını anlattı. Devamı haberimizde...