Telefon Şarjınızı 2 Katına Çıkartmanın Püf Noktaları! Uzmanlardan Öneriler

Telefon şarj süresini uzatmanın püf noktaları! Uzmanlar, telefonun şarj ömrünü artırmak için dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor. İşte telefon şarjınızı daha uzun süre kullanmanın pratik yöntemleri!

Telefon Şarjınızı 2 Katına Çıkartmanın Püf Noktaları! Uzmanlardan Öneriler

Akıllı telefonları daha uzun kullanmak için mutlaka bu yöntemi deneyin. Gün boyu telefonu kullanıp şarj süresini 2 katına çıkartmak için yapılması gereken tek yöntem buymuş. Peki, telefonun şarjı nasıl daha uzun kullanılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Günümüzde hemen hemen herkesin elinde bulunan akıllı telefonların çabuk biten şarjları da zaman zaman büyük bir çile haline dönüşüyor. Uzmanlar telefonların şarj süresinin daha uzun kullanılabilmesi için yapılması gerekenleri tek tek açıkladı. Peki, telefonun şarjı nasıl daha uzun kullanılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

ŞARJ SÜRESİNİ UZATIN

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda telefonların zorunlu olmadığı sürece şarjının sıfıra kadar boşaltılmaması gerektiğini söylüyor. Modern telefonlar bu yaklaşımı gerektirmeyen lityum piller kullanırken pil hafızasını genişletmek ve pil ömrünü uzatmak için şarj sınırının %50 ile %80 arasında tutulması gerektiği belirtiliyor.

Cihazların gün içerisinde birkaç kez küçük aralıklarla şarj edilmesi gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, kablosuz şarj ve güç modunu kullan seçeneğinin tercih edilmesi gerektiğini aktarıyor. Telefonların şarj edilme işlemi sırasında kılıfından çıkarılması gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, cihazın düz bir yüzey üzerinde olacak şekilde bataryadan gelen ısıyı eşit şekilde dağıtarak daha yüksek verim alınacağını belirtiyor. Özellikle telefonunu gece şarj eden kişilerin bu duruma çok dikkat etmesi gerekmektedir.

TELEFON BATARYASINDA NASIL DAHA UZUN KULLANILIR?

Telefonların pil ömrünün daha uzun olması için telefon ile birlikte verilen orijinal şarj cihazlarının kullanılması gerekmektedir.

TELEFON KAÇ KEZ ŞARJ EDİLİR?

Kullanıcılar lityum pillerin sınırlı sayıda deşarj ve şarj döngüsüne sahip olduğunu gözden kaçırıyor. Telefonu sürekli olarak %100'e kadar şarj etmek ardından sıfıra düşürmek telefonların verimini de düşürmektedir. Bu durumda telefonların aktif bir şekilde deşarj olmaya başladığını fark edeceksiniz. Bu yöntem ile birlikte telefonlarınız daha hızlı şarj tüketirken pil performansını da düşürmüş oluyorsunuz. Uzmanlar telefonun her zaman %50 oranında tutulması gerektiğini belirtirken güç tüketiminin manuel olarak azaltılabileceğini otomatik parlaklık modunun ve arka plan modunun ayarlanabileceğini belirterek düşük enerji tüketiminin aktif hale getirilmesi gerektiği belirtiliyor.

TELEFON GECE ŞARJ EDİLİR Mİ?

Akıllı telefonların gece boyu şarjda kalmasına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar aşırı elektrik akışından dolayı pilin zarar görebileceğini belirtiyor. Telefonların istenen sınıra ulaşması ile birlikte güç tüketimini durduracak kadar akıllı olduğu belirtilirken uzun süre şarjda kalması durumunda aşırı ısınma sorunu görülmektedir. Bu kapsamda şarj edilen telefonları kılıfından çıkartmanın önemli olduğu aktarılıyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya’da 2024 yılında yarım milyona yakın yavru deniz kaplumbağası denizle buluştu
Yaşam

Antalya’da 2024 yılında yarım milyona yakın yavru deniz kaplumbağası denizle buluştu

Antalya’da deniz kaplumbağalarının neslinin korunması için gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda toplam 458 bin 714 yavru deniz kaplumbağası denizle buluşturuldu.

Ankara Kulübü Derneği Çınar Seymenlerinden İbrahim Erçetin, son yolculuğuna uğurlandı
Yaşam

Ankara Kulübü Derneği Çınar Seymenlerinden İbrahim Erçetin, son yolculuğuna uğurlandı

Seyman İbrahim Erçetin'in naaşı, İsmet Oğultürk Camii'nde 18 Kasım 2024 öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ankara Bilim Üniversitesi, müzik tutkunlarını buluşturan etkinlikte piyanist Gülsin Onay’ı konuk etti.
Yaşam

Ankara Bilim Üniversitesi, müzik tutkunlarını buluşturan etkinlikte piyanist Gülsin Onay’ı konuk etti.

Ankara Bilim Üniversitesi’nin kalbi sanatla atıyor: Gülsin Onay resitali

Türk Halk Müziği Yöresel Sanatçısı, Halk Ozanı Yaşar Çebişli  Başkan Meçikoğlu'nu  Ziayeret etti
Yaşam

Türk Halk Müziği Yöresel Sanatçısı, Halk Ozanı Yaşar Çebişli Başkan Meçikoğlu'nu Ziayeret etti

Ozan Yaşar Çebişli'den Başkan Meçikoğlu'na Anlamlı Ziyaret Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı Ozan Yaşar Çebişli, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu'nu ziyaret etti. Sohbet dolu buluşma detayları için tıklayın.

Alanya’da mekik kelebeği görüntülendi   zararlı mı
Yaşam

Alanya’da mekik kelebeği görüntülendi   zararlı mı

Antalya’nın Alanya ilçesinde, türüne az rastlanan mekik kelebeği Alâeddin Keykubat Üniversitesi’nin Kampüsünde görüntülendi.

Tahtacılar kimdir ne iş yaparlar nerede yaşarlar
Yaşam

Tahtacılar kimdir ne iş yaparlar nerede yaşarlar

Torosların Adana’dan başlayıp Muğla’ya kadar devam eden Akdeniz hattı ile Aydın, İzmir, Çanakkale Kaz Dağları hattındaki ormanlarda ağaç kesim işlerini yapan topluluklara Tahtacılar