Ankara

TÜİK önünde eylem için buluştular

DİSK ve KESK, TÜİK'in düşük enflasyon verisine tepki gösterdi. Halkın hissettiği enflasyonu vurgulayarak maaş zamlarının eridiğini belirttiler.

TÜİK önünde eylem için buluştular

Maaş zamlarında belirleyici olan TÜİK enflasyon verisinin, halkın hissettiği enflasyondan düşük geldiğini, bunun da milyonlarca emekçinin gelirini azalttığını söyleyen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Enflasyon sadece bir rakamdan ibaret değildir, halkın ekmeğidir. Bu yüzden bugün TÜİK önündeyiz" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), bugün açıklanan haziran ayı enflasyonu sonrası Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde eylem yaptı.

Maaş zamlarında belirleyici olan TÜİK’in enflasyon verisinin, halkın hissettiği enflasyondan düşük geldiğine; bunun da milyonlarca emekçinin gelirini azalttığına dikkat çekilen eylem, ‘Gerçekleri Açıkla, Ekmeğimizle Oynama’ temasıyla yapıldı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Enflasyonun hatalı ölçülmesi milyonlarca emekçinin hakkının gasp edilmesine neden oluyor. Enflasyon istatistiki bir mesele değildir, sadece bir rakamdan da ibaret değildir, halkın ekmeğidir. Bu yüzden bugün TÜİK önündeyiz” dedi. ‘TÜİK RAKAMLARLA OYNADIKÇA HALKIN EKMEĞİ KÜÇÜLÜYOR’

Çerkezoğlu, “TÜİK enflasyon rakamlarıyla oynadıkça milyonların sofrasındaki ekmek küçültmekte, milyonların geliri azalmaktadır” diye konuştu.

Eylemde ‘Sefalete teslim olmayacağız’, ‘TÜİK şaşırma, sabrımızı taşırma’ sloganları atıldı.

TÜİK’e göre haziranda aylık enflasyon yüzde 3,92, yıllık enflasyon yüzde 38,21, 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu. ENAG’a göre ise haziranda tüketici fiyatları aylık yüzde 8,54, yıllık yüzde 108,58, 6 aylık yüzde 50,53 artmıştı.

KESK DE PROTESTO ETTİ: TÜİK ELİNİ CEBİMİZDEN ÇEK!

Öte yandan, DİSK’in ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara’da TÜİK binası önünde eylem yaptı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçekte hissedilen enflasyonun altında kalması nedeniyle emekçilerin maaşlarına yapılacak zammın eridiğine tepki gösteren KESK üyeleri, Zam, zulüm, işkence; işte AKP, ‘Sefalete teslim olmayacağız’, ‘TÜİK elini cebimizden çek’ sloganları attı.

KESK ayrıca, “İnsanca yaşam, insanca ücret” çağrısında bulundu.

kaynak: sözcü

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kediler hakkındaki bu detayı biliyor musunuz? Herkes temizlik sanıyor işte sebebi
Yaşam

Kediler hakkındaki bu detayı biliyor musunuz? Herkes temizlik sanıyor işte sebebi

"Kedilerin dışkılarını gömme alışkanlığı, temizlik alışkanlıklarıyla sınırlı olmayan temel bir davranış biçimidir. Bu davranış, kedilerin avcılık geçmişinden kaynaklanan doğal bir içgüdüdür ve avcı atalarından gelen miraslarını yansıtır. Bu makalede, kedilerin neden dışkılarını gömdüğü ve bu davranışın arkasındaki sebepler ele alınıyor.

Aracını o hale getirmesi ona pahalıya patladı
Yerel

Aracını o hale getirmesi ona pahalıya patladı

Antalya’nın Alanya ilçesinde aracını adeta diskoya çeviren ve kapıları açık şekilde giderek trafiği tehlikeye sokan sürücüye 4 bin 500 TL cezai işlem uygulandı.

Kemer'de kadrolu belediye işçilerine yüzde doksan bir zam
Yerel

Kemer'de kadrolu belediye işçilerine yüzde doksan bir zam

Kemer Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesine imza attı. Detaylar haberimizde...

Yıllık Enflasyon Verileri açıklandı! İşte oranlar...
İş Dünyası

Yıllık Enflasyon Verileri açıklandı! İşte oranlar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon raporuna göre, Aralık ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 64,77 artış gösterdi. Aylık enflasyon ise yüzde 2,93 olarak gerçekleşti.

Burdur'da motorlu kara taşıt sayısı kaç oldu? motorlu kara taşıt sayısı arttı mı?
Yerel

Burdur'da motorlu kara taşıt sayısı kaç oldu? motorlu kara taşıt sayısı arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Burdur'da motorlu kara taşıtları sayısı 2023 Eylül ayı itibarıyla 157 bin 399 oldu. Bu sayı, bir önceki yıla göre yüzde 12,6 artış gösterdi

Eylül ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu
İş Dünyası

Eylül ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2023 dönemine ait finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre, Eylül ayında en yüksek reel getiriyi BIST 100 endeksi sağladı.