Türkiye’nin en uzun 3. tüneli kar yağdığında hizmete sunulacak

Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan 5 bin 900 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli kar ile birlikte hizmete hazır hale gelecek.

Türkiye’nin en uzun 3. tüneli kar yağdığında hizmete sunulacak

Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan önemli güzergahlardan olan 5 bin 900 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli’nin bir tüpü kar düştüğünde tek tüpten hizmete açılacak.

Yapımına 2015 yılında başlanan Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Sivas iline bağlayan 2 bin 200 metre rakımlı Eğribel geçidinde inşa edilen her biri 5 bin 900 metre uzunluğunda olan çift tüplü Eğribel Tüneli’nin geçen yıl olduğu gibi bu kış mevsiminde de kar düştüğünde bir tüpünün çift yönlü olarak ulaşıma açılması bekleniyor.
Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli olma özelliğine sahip Eğribel Tüneli’nin ulaşıma açılmasıyla birlikte mevcut mesafe 6,5 kilometre kısalırken seyahat süresi de yaklaşık 30 dakika kısalacak.
Her kış mevsiminde 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi’nde dolmuşçular başta olmak üzere birçok sürücünün mağdur kaldığını ifade eden dolmuşçu Ekrem Çalşimşek, “Neredeyse 15 yıldır Giresun-Şebinkarahisar dolmuş şoförlüğü yapıyorum. Daha önceki yıllarda yolcularımla beraber Eğribel Geçidi’nde mahsur kalarak Karayolları şantiyesinde beklediğimiz oldu. Ancak geçen yıl tünelin tek tüpünün hizmete geçmesiyle bir mağduriyettik yaşamadık. Kış mevsimi bitince baharda yine tüneli kapatmışlar çalışmalara başlamışlardı. Bu yıl da yine tek tüpünün kar yağdığında çift şerit olarak hizmete açılacağı belirtildi. Buna da çok sevindik. Bu tünel hem mağduriyettikleri bitiriyor hem de yolumuzu yaklaşık yarım saat kısaltıyor” dedi.

"Temennimiz bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açılmasıdır"
Eğribel Tüneli’nin geç olmuş ama güç olmamış bir hizmet olduğunu ifade eden Şebinkarahisar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Şavlı ise “Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleriyle Sivas ve hatta Erzincan başta olmak üzere İç Anadolu’ya bağlayan en kısa yol bu güzergahtır. Bu nedenle ilk önce yapılması gereken bir tüneldi, ama en son yapılan tünel oldu. Ancak bu bile bizim için mutluluk verici bir hizmet oldu. Dolayısıyla hizmet çok güzel bir hizmet ama gecikmiş bir hizmet. Geç oldu ama güç olmadı diyoruz. Özellikle kış aylarında büyük mağduriyetler yaşanıyordu. Haftalarca ilçemizden Giresun’a acil işi olanlar dahi gidemiyordu. Şimdi şükürler olsun ki tek tüpü de olsa kış aylarında hizmete açılıyor. Temennimiz bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açılmasıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin en uzun 3. tüneli kar yağdığında hizmete sunulacakTürkiye’nin en uzun 3. tüneli kar yağdığında hizmete sunulacak

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Türkiye’de kış: La Nina geri dönüyor Türkiye'de kış, nispeten yağışlı mı  geçecek.
Türkiye

Türkiye’de kış: La Nina geri dönüyor Türkiye'de kış, nispeten yağışlı mı geçecek.

Türkiye’de kış: La Nina geri dönüyor La Nina hava olayı geçen yıl olduğu gibi bu kış da yeniden etkisini göstereceğini duyurdu. Türkiye'de kış, nispeten yağışlı geçecek.

Trabzon’u sel vurdu! Trabzon'un ilçelerinde yaşanan sağanak sonrası sel suları nedeniyle yollar ulaşıma kapandı...
Türkiye

Trabzon’u sel vurdu! Trabzon'un ilçelerinde yaşanan sağanak sonrası sel suları nedeniyle yollar ulaşıma kapandı...

Trabzon’un Arsin ve Araklı ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İl genelinde aralıklarla devam eden yağış, Araklı ilçesinde sağanağa döndü. Yağış nedeniyle derelerin debisi yükseldi, bazı ırmaklar taştı. Araklı limanında tekneler zarar gördü.

Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir 60 yılda 400 bin tondan 5 milyon ton üretime çıktı
İş Dünyası

Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir 60 yılda 400 bin tondan 5 milyon ton üretime çıktı

Avrupa’nın ikinci, dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi olan Türkiye’nin sektördeki öncü üreticisi Erdemir, . Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, genç Türkiye Cumhuriyeti için 1965 yılında stratejik bir alanda 400 bin ton kapasiteyle başlayan üretimin 60 yıldır büyüyerek devam ettiğini ve bugün 5 milyon ton nihai ürün kapasitesine ulaşıldığını söyledi.

Sürdürülebilir Tarım İçin Yeni Bir Ürün: Haylan Kabağı
Yerel

Sürdürülebilir Tarım İçin Yeni Bir Ürün: Haylan Kabağı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Demirözü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar Erdoğan öncülüğünde yürütülen organik tarım çalışmaları, Bayburt’un tarımsal potansiyeline yeni bir boyut kazandırdı.

Hakkari’de AnadoluJet’e ait yolcu uçağı  pistten çıkarak çamura saplandı.
Türkiye

Hakkari’de AnadoluJet’e ait yolcu uçağı pistten çıkarak çamura saplandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Anadolujet'e ait bir uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıktı. Ankara'dan kalkan ve doluluk oranının tam olduğu uçakta herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar Türkiye’den rahatsız oluyorlar”
Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar Türkiye’den rahatsız oluyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7204 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hayali