Burdur / Bucak

Türkiye'ye nam saldı ama tercih edilmiyor!

Bucak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iş garantisi ve pratik eğitim imkanlarıyla öne çıkıyor. Detaylar burada...

Türkiye'ye nam saldı ama tercih edilmiyor!

Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Bucak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 800 öğrenci kapasitesine sahip olmasına rağmen, velilerin tercih etmemesi nedeniyle sadece 250 öğrenciye eğitim veriyor. Liseden mezun olan öğrencilere Bucaklı sanayiciler tarafından 25 bin lira maaşla iş garantisi sunuluyor.

ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Okul, çeşitli atölyelerinde tornadan kaynağa, mobilyadan demir üretimine kadar birçok alanda üretim yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihalesini kazanan lise, 5 bin sıra ve öğretmen masası üretip teslim ederek Türkiye'deki meslek liseleri arasında önemli bir başarıya imza attı. Öğrenciler tarafından önce metal aksamları, ardından ahşap bölümleri tamamlanan siparişler, bakanlığın depolarına gönderildi.

DEVLETE 3'TE 1 MALİYETLE ÜRÜN

Öğrencilerin büyük özveriyle çalıştığını belirten Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, " Milli Eğitim Bakanlığı'nın siparişi üzerine öğrencilerimiz 5 bin sıra, masa ve sandalye üreterek teslim etti. Bu projeler, hem kamu tasarrufu sağlıyor hem de öğrencilerimize pratik yapma imkanı sunuyor. Devletimize 3’te 1 maliyetle ürün temin etmiş oluyoruz," dedi.

MEZUNLARA İŞ GARANTİSİ

Mezun öğrencilere iş garantisi verdiklerini açıklayan Bucak Ticaret Odası Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, "Bu kardeşlerimiz aranan eleman. Bucak sanayisi, Türkiye’nin her yerinde tanınır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz direkt işe giriş yapabiliyor. 2 bin kişiye ihtiyacımız var. İşe 25 bin liraya başlayacaklarının garantisini veriyorum," ifadelerini kullandı.

4'TE 1 KAPASİTEYLE EĞİTİM

Lise Müdürü Ayşe Ünal, okul mevcudunun düşük olmasının veli tercihleriyle ilgili olduğunu belirtti. "Normalde 800 öğrencimiz olması lazım. Ancak şu anda 4’te 1 kapasiteyle eğitim veriyoruz. Bu durumun zamanla değişeceğine inanıyoruz," dedi. Lise, Antalya’dan da öğrenci kabul edebiliyor ve yatılı eğitim imkanı sunuyor. Mezunlar, kendi iş yerlerini açma belgesine de sahip olabiliyor.

İSTERSEM USTA OLURUM, İSTERİM İŞ YERİMİ AÇARIM

12'nci sınıf öğrencisi Muhammet Ali Coşkun, mobilya bölümünde okuduğunu ve hedefinin kendi iş yerini açmak olduğunu belirtti. "Annem her zaman destek oldu. Severek tercih ettim. Sıra, masa, dolap yapıyorum," dedi. Öğrencilerden Yakup Can Yeter ise mesleğinden memnun olduğunu ve iş sıkıntısı çekmeyeceğini düşündüğünü söyledi. "İstersem bir yerde usta olurum, istersem de kendi iş yerimi açarım," diye konuştu.

Bucak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sunduğu iş garantisi ve pratik eğitim imkanlarıyla öğrencilere parlak bir gelecek vaat ediyor. Velilerin bu okulu tercih etmemesi ise okulun potansiyelinin tam olarak kullanılmasını engelliyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MAKÜ'nün bu bölümünden mezun olan işsiz kalmıyor!
Yaşam

MAKÜ'nün bu bölümünden mezun olan işsiz kalmıyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen XI. Muhasebe Düşünce Kampı'nda, alanında uzman akademisyenler muhasebe biliminin güncel konularını ve geleceğini tartışıyor.

ISUBÜ' de Mezuniyet Çoşkusu
Yaşam

ISUBÜ' de Mezuniyet Çoşkusu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) 5 bin 200 öğrencisini düzenlenen törenle mezun etti.

KPSS Şartsız Uzman Erbaş Alımı Lise Mezunu 2024 Yılı Uzman Erbaş Alımı Yapacak
Türkiye

KPSS Şartsız Uzman Erbaş Alımı Lise Mezunu 2024 Yılı Uzman Erbaş Alımı Yapacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2024 yılı birinci dönem uzman erbaş alımı için başvuruların başladığını duyurdu. Lise mezunu adaylara müjde: KPSS şartı aranmayacak. İşte başvuru şartları ve detaylar...

Öğretmenler Günü için mezunlar toplantısı MAKÜ de
Yaşam

Öğretmenler Günü için mezunlar toplantısı MAKÜ de

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde mezunlarını bir araya getirerek bu özel günü anlamlı bir şekilde kutlayacak.

 Bucaklı Ömer Okan Ağalığında Korkuteli 1994  İHL Mezunları Bucak'ta Buluştu .
Yaşam

Bucaklı Ömer Okan Ağalığında Korkuteli 1994 İHL Mezunları Bucak'ta Buluştu .

Ömer Okan ve Abdurrahman Yörük organizatörlüğünde Bucak ilçesinde Ömer Okan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada,

İyilik dolu bir geleceğe adım attılar
Yerel

İyilik dolu bir geleceğe adım attılar

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 278 öğrenci hekim olarak mezun oldu. Detaylar haberimizde...