Isparta / Uluborlu

Uluborlu 'da Kiraz üretici Satışı Durdu iste nedeni

Kiraz ihracatında lider olan Isparta Uluborlu ilçesinde Tüccar kurnazlığına Başkan Aziz Tuna ,Kaymakam ve üreticilerden ortak tepki .

Uluborlu 'da  Kiraz üretici Satışı Durdu iste nedeni

Türkiye'nin kiraz üretim merkezlerinden Uluborlu'da, dün kiraz fiyatının yarı yarıya düşürülmesine üretici tepki gösterdi. Kiraz alımı için ilçeye gelen ihracatçı firmalar, ilk gün kilosu 65 lira olarak belirlenen fiyatı 30 liraya düşürdü. Yüksek fiyat beklentisinde olan üretici, bu karara tepki gösterip, hasadı durdurdu.

Uluborlu Belediyesi de dün akşam saatlerinde kiraz alım yerinin etrafını iş makineleriyle kapattı. Belediye Başkanı Aziz Tuna, üreticiler ile kahvehanede toplantı yaptı.

‘ARTIK BURADA ÜRETİCİ BİRLİĞİ KURMAK KAÇINILMAZ OLDU’

Belediye Başkanı Aziz Tuna, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Uluborlu, kiraz ihraç edilen, kirazın üretildiği en eski yerleşim yeridir ve tescillidir. Bugün işçi maliyetleri, ilaç ve gübre fiyatları bakımından maliyetler artmışken; fiyatın yarı oranına indirilmesi son derece yanlış. Henüz kiraz sezonu başlamadan gelen firmalar, ilk gün 65 liradan alım yapacağını açıklamış; ertesi gün fiyatı 30 lira olarak güncellediğini ilan etmiştir. Bu, Uluborlu'nun makus talihi haline geldi. Her yıl benzer olaylarla karşılaşmaktan artık bıktık. Bu sabah Sayın Kaymakamımızın da katılımıyla tüccarlarla bir toplantı gerçekleştirip, fiyatı makul bir rakama çekmelerini önerdik. Bu akşama kadar görüşüp, bize neticeyi bildirecekler ve biz de ona göre karar vereceğiz. Şimdilik kiraz satışı yapmıyoruz. Buradan şunu anlıyoruz ki; artık burada üretici birliği kurmak kaçınılmaz oldu. Üreticinin hakkını savunacak, ürünü hak ettiği değerde satacak birliği, en kısa sürede kuracağız. Uluborlu halkı, bu olanları hak etmiyor."

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

4 Çocuk Annesi Genç Kadın  Ölü Bulundu
Türkiye

4 Çocuk Annesi Genç Kadın Ölü Bulundu

Son dakika İsparta ili Şarkikaağaç ilçesini Üzen olay genç kadın Ölü bulundu

Kuyucak Köyü, lavanta tarlaları, ekrandan taşan o güzel kokular… 
İş Dünyası

Kuyucak Köyü, lavanta tarlaları, ekrandan taşan o güzel kokular… 

Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü, Türkiye'nin en önemli lavanta üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Bu köy, Isparta şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre, Süleyman Demirel Havalimanı'na ise 25 kilometre mesafede bulunuyor

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 22 Nisan elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 22 Nisan elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Isparta'da 22 Nisan 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Isparta'da yarın elektrikler kesilecek mi? Isparta'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 19 Nisan elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 19 Nisan elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Isparta'da 19 Nisan 2024 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Isparta'da yarın elektrikler kesilecek mi? Isparta'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Isparta'da Gece kulübünde cinayet, ortalık savaş alanına döndü 1 ölü
Yerel

Isparta'da Gece kulübünde cinayet, ortalık savaş alanına döndü 1 ölü

Gece kulübünde cinayet, ortalık savaş alanına döndü Isparta’da gece kulübünde iki kişi arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi Mehmet Çuhadar hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Başkanı  Ali Göçer, görevi devraldı 
Yerel

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Başkanı  Ali Göçer, görevi devraldı 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Şarkikaraağaç Belediye Başkanı seçilen Ali Göçer, mazbatasını aldıktan sonra görevi geçmiş dönem Belediye Başkanı İsa Çarkacı’dan devraldı.