Antalya

Vali Yazıcı, öğrencilere karne dağıttı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yarıyıl tatili nedeniyle öğrencilere karne dağıttı.

Vali Yazıcı, öğrencilere karne dağıttı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yarıyıl tatili nedeniyle öğrencilere karne dağıttı. Z. Marsel- Z.Denizhan Öner İlkokulu/Ortaokulu'nda öğrencilerle buluşan Yazıcı, “Tatilinizi yapın. Ama mutlaka hergün kitap okumaya gayret edin" mesajı verdi.
Vali Ersin Yazıcı, Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulu’ndaki karne dağıtım törenine katıldı. Karne dağıtım töreninde Vali Yazıcı’ya Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.

Kitap Okumayı Asla İhmal Etmeyin

Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulu, anasınıfı, 1’inci ve 4’üncü sınıf öğrencilerine 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminin yarıyıl karnelerini veren Vali Ersin Yazıcı; “Kıymetli çocuklarım bütün dönem boyunca çalıştınız. Bu yüzden de iyi bir tatili hak ettiniz. Bol bol gezin, eğlenin, dinlenin ama kitap okumayı asla ihmal etmeyin. Kitap okumak için mutlaka zaman ayırın.” dedi.
Karne dağıtımı öncesinde Tuğkan isimli 4/A sınıfı öğrencisi, Vali Ersin Yazıcı ve beraberinde ki heyete ‘Okulumuz’ adlı şiiri okudu. Vali Yazıcı ve protokol tarafından büyük alkış alan öğrencinin şiirinin ardından karne dağıtımına geçildi.

Antalya En Çok Kitap Okunan Şehir Olsun

Karne dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı; “2022-2023 yarıl yıl döneminde 1753 okuldan, 429 bin 380 öğrenci ve 36 bin öğretmen bugün karne heyecanı yaşıyor. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin tatillerini güzel geçirmelerini iyice dinlenip daha hazırlıklı bir şekilde ikinci döneme başlamalarını arzu ediyoruz. Tatilde öncelikle tüm çocuklarımızdan sade ve sadece kitap okumalarını istiyorum. AHENK Projesi’nde de ısrarla kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya gayret ettiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımızın çocuklarımıza armağanı olan kitaplarımızı da dağıttık. Arzu ediyoruz ki Antalya en çok kitap okunan şehir olsun. Geçen yıla göre çocuklarımızın kitap okuma oranları 4 kat arttı. Sevinçliyiz, mutluyuz bütün çocuklarımıza iyi tatiller diliyoruz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin 15 günlük tatilini; keyifle, huzurla, mutlu bir şekilde tamamlayıp geri dönmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerimizi Görünür Kılmak İstiyoruz

Basın açıklamasının ardından Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulu öğretmenleri ile bir araya galen Vali Yazıcı; “Değerli öğretmenlerim hepinize iyi tatiller diliyorum. İnşallah iki hafta içinde kendinizi güzelce dinlendirip, şehrimizin en kıymetlilerinin eğitimi için bomba gibi geri dönmenizi istiyoruz. Eğlenin, gezin, dinlenin artık nasıl arzu ediyorsanız. Sizlerin dinlenmiş bir şekilde geri dönmenizi bekliyoruz. Okulumuz ve çocuklar bende güzel bir intiba oluşturdu. Bunun sebebi de sizsiniz. Biliyorsunuz ki bir yılı geçkin bir süredir AHENK Projemizle eğitimi görünür kılmak, eğitim noktasında farkındalık oluşturmak ve siz kıymetli öğretmenlerimizin oluşturduğu güzellikleri sadece velilerin değil herkesin fark etmesini istiyoruz. Çünkü güzel şeyler yapıyor ve güzel işler üretiyorsunuz. Ben bulunduğum her ortamda eğitimden bahsetme suretiyle sizin oluşturduğunuz güzellikleri insanlar fark etsin diye uğraşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Okuyan Bir Antalya Olacağız

AHENK Projesi ile okuma alışkanlığı ve değerler eğitimini öne çıkardıklarını belirten Vali Ersin Yazıcı; “Okuma alışkanlığı ile ilgili bir yılda çok fazla yol aldık. Okuyan bir Türkiye, okuyan bir Antalya olmak istiyoruz. Bu alışkanlığı lütfen çocuklarımıza kazandıralım. Bunu hep birlikte yapacağız. Ben inanıyorum ki benim öğretmen arkadaşlarım bu konuyu dertlenirse mutlaka üstesinden gelir. Bu konuda sadece Türkçe öğretmenlerine görev düşmediğini de belirtmek isterim. Beden öğretmeninden, matematik öğretmenine kadar herkesin bu işin içinde olmasını istiyoruz. Okuma alışkanlığının bu yaşlarda kazandırılması çok önemli. İyi insan yetiştirmek istiyoruz arkadaşlar. İnsan gibi insan yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın kalbine insan saygısı ve sevgisinden başlayan bir takım değerleri yerleştirmezsek bu iş olmaz. İyi insan olmadan iyi şoför, iyi hâkim, iyi öğretmen olmaz. İyi insanlar ve okuyan insanlar yetiştirdiğimizde bu ülkenin önünde kimse duramaz. Hepinize sağlıklı ve keyifli bir tatil diliyorum.” dedi.
Konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı, okul bahçesinde bekleyen veliler ve öğrencilerle fotoğraf çektirip, sohbet etti.

korkuteligundem

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Gökçe, karne sevinçlerine ortak oldu SINAVKART Hediye etti
Yerel

Başkan Gökçe, karne sevinçlerine ortak oldu SINAVKART Hediye etti

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi'nin Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Kocaaliler Ortaokulu'nda karne sevinci yaşayan öğrencilere sürpriz bir hediye verdi. Başkan Gökçe, öğrencilere SINAVKART dağıtarak eğitim hayatlarında destek olmayı amaçlıyor.

MAKÜ Anaokulu'nda Yarıyıl Tatili Sevinci! Rektör Dalgar heyecana ortak oldu
Yerel

MAKÜ Anaokulu'nda Yarıyıl Tatili Sevinci! Rektör Dalgar heyecana ortak oldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren MAKÜ Anaokulu'nda, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili heyecanı yaşandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, minik öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.

Bucak'ta 12 Bin 500 Öğrenci karne heyecanı yaşadı
Yerel

Bucak'ta 12 Bin 500 Öğrenci karne heyecanı yaşadı

Burdur'un Bucak ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 12.500 öğrenci, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak karnelerini aldı. İşte törenden fotoğraflar ve detaylar...

Burdur'da 43 Bin Öğrenci karne heyecanı yaşadı
Yerel

Burdur'da 43 Bin Öğrenci karne heyecanı yaşadı

Burdur'da 43 bin öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak karne sevinci yaşadı. Vali Türker Öksüz, Kışla İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıtarak, eğitimde kaliteyi yükseltme hedefini vurguladı.

AK Parti Burdur Milletvekilleri, Burdur'da Yıl Sonu Etkinliğine Katıldı
Yerel

AK Parti Burdur Milletvekilleri, Burdur'da Yıl Sonu Etkinliğine Katıldı

AK Parti Burdur Milletvekilleri, Alpaslan Ali Can Bilsem'in yıl sonu etkinliğine katılarak başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Burdur'da 226 okulda 43 bin öğrenci karne alacak
Yerel

Burdur'da 226 okulda 43 bin öğrenci karne alacak

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Burdur'da da eğitim öğretim döneminin sona ereceği Cuma günü, toplam 226 okulda 43 bin 863 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girecek.