Antalya / Kepez

Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı

Kepez Belediyesi, Başköy Mahallesi’nde, yapı ömrünü tamamlayan hizmet binasının yerine, her kesimin taleplerini karşılayacak modern bir bina inşa etti.

Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı

Kepez Belediyesi, Başköy Mahallesi’nde, yapı ömrünü tamamlayan hizmet binasının yerine, her kesimin taleplerini karşılayacak modern bir bina inşa etti. Yapımı tamamlanan bina, mahalleye hizmet vermeye başladı.

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Başköy Mahallesi’nde yaşayan Yeni Osmanlı Yörükleri’ne verdiği hizmet binası sözünü yerine getirdi.
Mahalleye, içerisinde kütüphane, muhtarlık ofisi, öğretmenler odası ve aile hekimliği biriminin bulunduğu hizmet binası yapıldı.
Başköy Mahallesi sakinleri, Kepez Belediyesinin kurulduğu ilk yıllarda yapılan hizmet binasının, yapı ömrünü tamamlaması ve ihtiyaçlara cevap verememesinden dolayı, yıkılmasını yerine de yeni bir bina yapılmasını talep etmişti.

Yapı ömrünü tamamlayan hizmet binası yenilendi
Başkan Hakan Tütüncü de, mahalleyi bir ziyaretinde, muhtarlık ofisi ve öğretmenler odası olarak kullanılan binayı incelemiş ve yeni bir hizmet binası yapılması sözü vermişti.
Yeni hizmet binası projesi kapsamında Başköy İlkokulu’nun karşısında bulunan mevcut bina yıkıldı. Daha sonra da geçtiğimiz Haziran ayında eski binanın arsasında tesisin yapımına başlandı.

Başköy’e dört dörtlük hizmet binası
Okul, mahalle sakinleri ve muhtarın taleplerine cevap verecek olan binanın, inşaatından sonra mobilya ve çevre düzenlemesi çalışmaları da tamamlandı. Yaklaşık 200 metrekare arsaya yapılan tek katlı hizmet binasında, kütüphane, muhtarlık ofisi, öğretmenler odası ve aile hekimliği birimi bulunuyor. Merkeze uzak bir yerleşim yeri olan Başköy Mahallesi’nin çocukları, bina da yer alan butik kütüphaneyle hem kitapla hem de ders çalışma ortamıyla buluşmuş oldu. 
Mahalle sakinleri, aile hekimliği odasıyla doktor ve sağlık hizmetine kolay bir şekilde ulaşabilecek. Mahalle muhtarı ise hizmet binasındaki yeni yeriyle, kamu hizmetini daha modern bir ortamda vatandaşa sunma imkânına kavuştu.
Hizmet binasında, içerisinde oturma mobilyası, masası, kliması, dolabı ve çay ocağı olan güzel bir öğretmenler odası da bulunuyor.

“Eser belediyeciliği yapıyoruz”

Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada Başköy Hizmet Binası’nın Yeni Osmanlı Yörüklerine, öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Tesisin resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarını belirten Başkan Tütüncü, “Yeni Osmanlı Yörüklerimizin yaşadığı Başköy Mahallesi’ndeki hemşehrilerimize, öğretmenlerimize yapı ömrünü tamamlayan hizmet binasını yenileme sözü vermiştik. Mahallemize sosyal yaşamı kolaylaştıran, hizmet taleplerini karşılayan güzel bir kalıcı eser yaptık.
Yeni hizmet binamızı, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, hemşehrilemiz güle güle kullansınlar. Bu binada sevgili çocuklarımız için de butik bir kütüphane oluşturduk. Öğrencilerimiz, burada hem kitap okuyabilecekler hem de derslerine çalışabilecekler. Eserler zincirimize yenilerini eklemeye, vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya devam edeceğiz.”
Başkan Hakan Tütüncü döneminde yol, asfalt, park hizmeti götürülen Başköy Mahallesi’ne kapalı semt pazarı da kazandırıldı.

 

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP Kepez  Belediye Başkan Adayı  Mesut Kocagöz  ilk İftarı  Şehit Ailesi ile yaptı
Yerel

CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz ilk İftarı Şehit Ailesi ile yaptı

CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, Ramazan ilk sahurunu 1994 yılında şehit olan Astsubay Zeynel Özüren’in ailesiyle yaptı.

Kürşad Tatar Kepez'de Rıza Sümer, Büyükşehirde Hakan Tütüncü' dedi .
Yerel

Kürşad Tatar Kepez'de Rıza Sümer, Büyükşehirde Hakan Tütüncü' dedi .

Büyük Birlik Partisi Kepez Belediye Başkan adayı Kürşat Tatar, "Antalya'nın hiçbir ilçesinde göremeyeceğiniz yollar bugün Kepez'de kazandırılıyor.

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu
Spor

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu

Kepez Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, yağlı güreşin çok sevildiği şehre, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi gibi bir tesis kazandırdı.

Mesut Kocagöz Başkanlığında CHP Kepez belediye meclis üyeleri tam listesi
Yerel

Mesut Kocagöz Başkanlığında CHP Kepez belediye meclis üyeleri tam listesi

Mesut Kocagöz Başkanlığında CHP Antalya Kepez belediye meclis üyeleri tam listesi

Antalya AK Parti'de şok! Başkan Aday Adayı Partisinden istifa edip CHP'ye geçti
Yerel

Antalya AK Parti'de şok! Başkan Aday Adayı Partisinden istifa edip CHP'ye geçti

Antalya AK Parti'de şok! Başkan Aday Adayı Partisinden istifa edip CHP'ye geçti Antalya'da AK Parti'den Kepez Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyince CHP'ye geçti.

Manavgat'ta Banka Soygunu: 205 Milyon TL Çalındı, 8 Şüpheli Tutuklandı!
Yerel

Manavgat'ta Banka Soygunu: 205 Milyon TL Çalındı, 8 Şüpheli Tutuklandı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde müşterilerin hesaplarından 205 milyon TL çalınmasına yönelik başlatılan soruşturmada aralarında banka şube müdürü, müdür yardımcısı ve 2'si banka çalışanı olmak üzere gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.