Ankara

Yılmaz Tunç, “yenidoğan çetesi” davasıyla ilgili açıklama yaptı: 22 kişi tutuklandı

Yılmaz Tunç, “yenidoğan çetesi” davasıyla ilgili açıklama yaptı: 22 kişi tutuklandı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "yenidoğan çetesi" olarak bilinen suç şebekesiyle ilgili önemli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Yılmaz Tunç, “yenidoğan çetesi” davasıyla ilgili açıklama yaptı: 22 kişi tutuklandı

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “yenidoğan çetesi” olarak bilinen suç şebekesiyle ilgili önemli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Tunç, İstanbul’daki bazı özel hastanelerin yenidoğan bakım ünitelerinin kiralanması nedeniyle uygun olmayan koşullarda meydana gelen bebek ölümlerine dair CİMER’e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarları doğrultusunda Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bu soruşturma kapsamında, bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını belirten Tunç, 16 Ekim 2024 tarihinde bu şüpheliler hakkında iddianame hazırlandığını ve tutuklu bulunan 22 kişiyle ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini aktardı.

Ayrıca, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli bir cumhuriyet savcısının tehdit edilmesi olayı üzerine de bir soruşturma başlatıldığını kaydeden Bakan Tunç, bu kapsamda gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’inin tutuklandığını, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu.

Tunç, her iki soruşturmanın da titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, adaletin yerini bulması için gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti. Bu olayların, kamuoyunun güvenliğini sağlamak adına büyük önem taşıdığını belirten Bakan, her türlü suistimalin karşısında olduklarını yineledi. ANKARA-BHA 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Yeni ceza infaz sistemi  şekillenmeye Başladı 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek
Türkiye

Yeni ceza infaz sistemi şekillenmeye Başladı 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dönemde artan şiddet vakaları nedeniyle ceza infaz sistemine yönelik gelen eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, “2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek. Ne kadar cezaevinde kalabileceğine ilişkin alternatifleri sunduk. Milletvekillerimizin takdirinde” dedi.

3 bakandan Diyarbakır çıkarması! Narin cinayeti aydınlatılana kadar süreci takip edecekler
Türkiye

3 bakandan Diyarbakır çıkarması! Narin cinayeti aydınlatılana kadar süreci takip edecekler

Türkiye, Diyarbakır'da öldürülen küçük Narin'in katil ya da katillerinin kim olduğu sorusunun yanıtını bulmayı beklerken 3 bakan şehre çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün Diyarbakır'a giderek süreç aydınlatılana ve sorumlu herkesin hesap vermesini sağlayana kadar sürecin takipçisi olacak.

Uluslar arası Uyuşturucu Baronlarını Tahliye eden Hakim için Soruşturma başlatıldı
Yaşam

Uluslar arası Uyuşturucu Baronlarını Tahliye eden Hakim için Soruşturma başlatıldı

İstanbul Emniyeti, Hollandalı Jos Leijdekkers çetesine operasyon düzenlemişti. Aralarında Türk ve yabancı uyruklu uyuşturucu baronları yakalanmıştı. İstanbul Adliyesi'nde 7 baron tahliye edildi. Savcılığın itirazı üzerine 7 baron hakkında yeniden yakalama kararı çıktı. Peki, firar eden baronlar nasıl yakalanacak, yargılama sürece nasıl devam edecek? Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; "Devletimiz kararlılıkla mücadelesini sürdürmeye devam edecek"
Yerel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; "Devletimiz kararlılıkla mücadelesini sürdürmeye devam edecek"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Irak’ın Kuzey’inde 6 askerimizin şehit düşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin güneyinde bir terör devleti kurmak isteyen terör örgütleri ve onların maşaları hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar.''

Adalet Bakanı Tunç’tan  Rüşvet   iddialarına yönelik açıklama
Yerel

Adalet Bakanı Tunç’tan Rüşvet iddialarına yönelik açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Süresiz Nafaka İle ilgili Düzenleme  ve Aile Hukuku Sil baştan ele alınacak
Yaşam

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Süresiz Nafaka İle ilgili Düzenleme ve Aile Hukuku Sil baştan ele alınacak

Çok Sayıda Erkeği Mağdur Eden Nafaka Konusundan Açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süresiz nafakayla ilgili, ''Özellikle aile hukuku ile ilgili geniş bir çalışmamız var. Aile hukukunu sil baştan ele alacağız. '' dedi.