Antalya / Elmalı

2024 Güreş ligi ve Elmalı Güreşleri Başpehlivanı kim okdu

672. Elmalı Güreşlerinde başpehlivan oldu! CW Enerji Yağlı Güreş ligi şampiyonu bakın kim oldu Antalya’da düzenlenen 672. Elmalı Yağlı Güreşleri büyük bir coşkuyla tamamlandı. Finalde Orhan Okulu ile Enes Doğan karşılaştı. 672. Elmalı Güreşlerinde başpehlivanı ve Yağlı Güreş Ligi (YGL) şampiyonu belli oldu

2024 Güreş ligi ve Elmalı  Güreşleri Başpehlivanı kim okdu

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi (YGL) kapsamında gerçekleştirilen Antalya 672. Elmalı Yağlı Güreşleri büyük bir coşkuyla tamamlandı. 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenen bu tarihi güreş müsabakasında başpehlivanlık unvanını, finalde rakibi Orhan Okulu'yu mağlup eden Enes Doğan kazandı.

Zorlu Finalde Müthiş Karşılaşma
Finalde karşı karşıya gelen Enes Doğan ve Orhan Okulu daha önce birçok kez rekabet yaşamışlardı. Elmalı’da daha önce bir kez karşı karşıya gelen iki sporcu arasında 2023 yılında Enes Doğan 3. turda kazanarak 1-0 öne geçmişti. Ancak bu yıl Yağlı Güreş Ligi’nde Aybastı'da çeyrek finalde karşılaşan sporculardan galip gelen isim Orhan Okulu olmuştu, bu kez Okulu 1-0 öne geçmişti.

Finalde ise Enes Doğan üstün bir performans sergileyerek rakibini yenmeyi başardı. Bu galibiyetle Doğan, 2024 sezonunda 5. başpehlivanlık unvanını elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

YGL Şampiyonu Belli Oldu
Bu finalin sonucunda, Enes Doğan’ın galibiyeti Yağlı Güreş Ligi (YGL) şampiyonunu belirledi. Eğer Orhan Okulu galip gelseydi, Ali Gürbüz YGL şampiyonu olacaktı. Ancak Enes’in galibiyeti ile hem başpehlivanlık hem de YGL'de zirveye çıkma başarısı onun oldu.

Kürsü Sıralaması
Güreşlerin ardından kürsüye çıkan isimler şu şekilde sıralandı:

1. Enes Doğan
2. Orhan Okulu
3. Ali İhsan Batmaz
3. Feyzullah Aktürk
Antalya’da büyük bir coşku ve heyecanla takip edilen Elmalı Güreşleri, bu yıl da unutulmaz anlara sahne oldu. Enes Doğan, kazandığı bu zaferle güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın  664 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Tarihi  açıkladı
Spor

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın 664 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Tarihi açıkladı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediye Encümeninin aldığı karar doğrultusunda 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali ve güreşler haberi sitemizde

2024 CW Enerji Lig Güreşleri sona erdi. Talimat gereği 4 büyük orta pehlivanı boy atlayarak başaltına yükseldiler.
Spor

2024 CW Enerji Lig Güreşleri sona erdi. Talimat gereği 4 büyük orta pehlivanı boy atlayarak başaltına yükseldiler.

2024 CW Enerji Yağlı Güreş Ligi Büyük Orta dan Başaltına atlaya 4 Güreşçi belli oldu

CW Enerji Yağlı Güreş Ligi Küçük Orta boydan Büyük Orta Boy'a atlayan pehlivanlarımız
Spor

CW Enerji Yağlı Güreş Ligi Küçük Orta boydan Büyük Orta Boy'a atlayan pehlivanlarımız

CW Enerji Lig Güreşleri sona erdi. Talimat gereği 4 K.O.B. pehlivanı boy atlayarak büyük ortaya yükseldiler.

Türkiye Başpehlivanları Galibiyet sıralaması
Spor

Türkiye Başpehlivanları Galibiyet sıralaması

Başpehlivanların katıldıkları tüm turnuvalardaki performansları hakkında kanaat edinebilmek için toplam galibiyet sayılarından oluşturulmuş bir tablodur. 2024 yılında şu ana kadar başpehlivanların katıldığı 55 turnuva düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Elmalı’da Haluk Levent konserine katıldı
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Elmalı’da Haluk Levent konserine katıldı

Elmalı İlçesi için gereken ne varsa yapmaya çalışan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 672. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı

Antalya Elmalı 2024 Güreşlerinde Enes Doğan
Spor

Antalya Elmalı 2024 Güreşlerinde Enes Doğan

Antalya Elmalı Güreşlerine çok az kaldı. YGL’nin kaderini de belirleyecek Elmalı Güreşlerinde kimler favori gösterilebilir? Enes Doğan ile devam ediyoruz. Taze başpehlivan Enes Doğan’ın Elmalı’da henüz Başpehlivanlığı bulunmuyor. (Başaltında 2021 yılında Birinciliği bulunuyor.)