Antalya / Muratpaşa

Antalya Muratpaşa’da turizm atağı! ‘Şehri Keşfet’ projesiyle Antalya turu

Muratpaşa’da turizm atağı! ‘Şehri Keşfet’ projesiyle Antalya turu Antalya Muratpaşa Belediyesi ve turizm temsilcilerinin destekleriyle hayata geçirilen 'Şehri Keşfet' projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Antalya Muratpaşa’da turizm atağı! ‘Şehri Keşfet’ projesiyle Antalya turu

 

Muratpaşa Belediyesi ve turizm temsilcilerinin destekleriyle hayata geçirilen ‘Şehri Keşfet’ projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizmi 12 aya yaymak için Antalya’ya gelen turistin şehir merkezinde vakit geçirebileceği bir rota oluşturduklarını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi ve çeşitli turizm paydaşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan ‘Şehri Keşfet’ projesi, Erdal İnönü Kent Parkı’nda düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Otel ve acentelerin destekleriyle hazırlanan proje, kente gelen turistlerin şehir merkezinde vakit geçirmesi ve turizm potansiyelini kültürel olarak artırmayı hedefliyor.

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, her şey dahil yerine yeni bir turizm rotası oluşturmak istediklerini belirterek, “Her şey dahil sistemde büyük başarı yakaladık. Ancak bu deniz ve kıyıda olup biten bir turizm türü. Ama benim hayalimde en az 100 milyon çevre dostu turist, en az 150 milyar dolar turizm geliri olan bir Türkiye var. Bu hedef asla uzun vadeli bir hayal değildir. Biz turistin şehir merkezini tanıması ve vakit geçirmesini istiyoruz. Oluşturduğumuz turistik rotayla turistler kültürel alanları gezip, merkezde alışveriş yapacak” dedi.

 

TURİZM HAMLESİ
Başkan Ümit Uysal, hazırlanan turizm rotasını şu sözlerle ifade etti;

“Biz de belediye olarak projenin tam olarak içinde olacağız. Tasarımımızla birlikte şehre gelen turistler 4 gününü şehir merkezinde, 3 gününü de Antalya civarında geçirecek. Gelen ilk yolcularla birlikte yemek yiyeceğiz. Bu turlar belediye iştiraki Falez AŞ tarafından satışa sunuldu. Ama başka şirketler de buna dahil olabilir. Bu ilk aşamada bir kar elde etme değil, turizm adına bir seferberlik projesi. Rota ilerleyen süreçlerde genişletilebilir. Asıl amacımız turizmi 12 aya yaymak olacak.”

 

5 GÜNLÜK TURİZM ROTASI
Hazırlanan turun ilk gününde havaalanından transfer ve konaklama yer alıyor. Ardından 2’nci gün şehrin ruhu ve tarihi alanları ile Antalya’yı keşif başlıyor. Rehber eşliğinde Cumhuriyet Meydanı, Hadrian Kapısı ve Kaleiçi sokakları keşfedilecek. 3’üncü gün ise kendi ritminde ‘Şehri Hisset’ mottosuyla serbest zaman oluşturuluyor. Turistler kendi rotalarını oluşturuyor. 4’üncü gün, Finike ve Elmalı turu başlıyor. Antik kentler ve Abdal Musa Türbesi ziyaret ediliyor. 5’inci gün Antalya akvaryumunun derinliklerine yolculuk yapılıyor. ANTALYA-BHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Falezler Tehdit Altında
Yaşam

Antalya Falezler Tehdit Altında

Antalya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesi’nin falez sahil bandındaki ücretsiz halk plajları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suçu ise Plajı Halka Ücretsiz açmak

CHP'deki aday tartışmasına Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı
Yerel

CHP'deki aday tartışmasına Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı

CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan adaylık sinyali "32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi vazifeye atılmak için kullanacağım" dedi.

Antalya'da Yılın Düğünü Titanic Mardan Palace'da Gerçekleşti
Yaşam

Antalya'da Yılın Düğünü Titanic Mardan Palace'da Gerçekleşti

Antalya'nın sevilen ve tanınmış iş insanı Tarkan Göncü’nün oğlu, HMG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mert Göncü, Delal Gökalp ile dünya evine girdi. Nikahı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal kıydı

 Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün 13 kişiden oluşan yeni yönetim kadrosunun görev dağılımı belli oldu
Spor

Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün 13 kişiden oluşan yeni yönetim kadrosunun görev dağılımı belli oldu

Voleybol, basketbol, squash, güreş, yüzme, kickboks, cimnastik ve tenis olmak üzere 9 branşta faaliyetlerini sürdüren Antalya Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün 600’e yakın lisanslı sporcusu bulunuyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan  Falez Planına Tepki
Yerel

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan Falez Planına Tepki

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Antalya eski Divan Talya Otel’den Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı’na kadar uzanan yaklaşık 21 kilometrelik Antalya Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başladığı iddialarına tepki gösteren Muratpaşa Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı..

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal apartman görevlileri ile buluştu
Yerel

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal apartman görevlileri ile buluştu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Apartman Görevlileri Derneği’yle buluşmasında “Sizler apartmanların görevlisi biz de şehrin görevlisiyiz. Devamı haberimizde...