Antalya / Muratpaşa

CHP'deki aday tartışmasına Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı

CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan adaylık sinyali "32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi vazifeye atılmak için kullanacağım" dedi.

CHP'deki aday tartışmasına Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı

-CHP'de Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın adlarının öne çıktığı cumhurbaşkanı adaylığı tartışması gündemdeki yerini koruyorken .

CHP'deki aday tartışmasına Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

 


Uysal, "Olası cumhurbaşkanı adayımızın tartışılmasına ve yıpratılmasına meydan verilmemelidir" dedi.

'SEÇİM KAYBETMEYE PARTİLİLERİN TAHAMMÜLÜ YOK'
Ümit Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü de CHP’nindir" diyerek partisini işaret etti.

Yolsuzluk, umutsuzluk ve çürümenin toplumun sosyal dokusunu adeta çökerttiğini söyleyen Uysal, bu durumun nedeni olarak iktidarı işaret ederek, “Çıkışın tek formülü, kurucu değerler üzerinden Türk milletini yeniden bir araya getirecek ve yeni bir başlangıç için ikna edecek olan CHP iktidarıdır” dedi.

"CHP’nin bir kez daha seçim kaybetmesine ne Türkiye’nin ne de partililerin tahammülü olmadığını" kaydeden Uysal, ancak kamuoyu araştırmalarında CHP’nin hala istenilen oy oranına ulaşamadığını belirtti. Uysal şunları kaydetti:

"Siyasi sorumluluk almak ve iktidara gelebilmek açısından mevcut koşulların partimizin yüzde 41,38 oy aldığı 1977 seçimlerinden çok daha elverişli olduğunu tespit etmek gerekir. Ülkemizi ve insanımızı ayağa kaldırmak, nefes aldırmak, yeniden üretir, geleceğe inanır ve umut eder hale getirmek sorumluluğu kurucu irade olarak CHP’dedir. Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü de CHP’nindir. Bir kez daha seçim kaybına ne ülkemizin ve partimizin ne de partililerimizin tahammülü yoktur. İktidara gelmek için yüzde 50’yi aşmak gerektiği açıktır. İktidar değişikliği ile yeni bir sayfa açılması, demokratik standartların yükseltilmesi, adalete güvenin tesis edilmesi, çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim sisteminin uygulanması, üretimi ve ihracatı arttırıcı yeni koordinasyonlar ve etkili bir teşvik sistemine geçilmesi, ağır bütçe açığı sorununun çözülmesi CHP’nin verimli, çalışkan, üretken bir iktidar teşkil edebilmesi Türkiye için bir beka meselesidir. Bu gerçekler ışığında CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek ortalamada etkili bilgili inanmış ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünüm içinde olması beklenmektedir. Olası cumhurbaşkanı adayımızın tartışılmasına ve yıpratılmasına meydan verilmemelidir."

'32 YILLIK SİYASİ TECRÜBEMİ SUNACAĞIM'
Ancak toplumun ve bilinçli parti tabanının gelecekten endişeli olduğunu dile getiren Uysal, ‘göz göre göre bir seçim felaketine daha sürüklenmeyi’ asla kabul etmeyeceklerini açıkladı. Uysal, “Anadolu’nun dört bir tarafından görüştüğümüz partililerimizle aynı kaygı ve duyarlılıkları paylaşmaktayız” dedi. Uysal, şunları söyledi:

"Bir toplumsal mutabakata ihtiyaç vardır. Bu tablo şekillenmediği ve toplumsal mutabakat tesis edilemediği takdirde vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğimi, gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek, Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım."

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel  Nobel Ödülü kazanan Acemoğlu’nu tebrik etti
Türkiye

hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel Nobel Ödülü kazanan Acemoğlu’nu tebrik etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu'nu tebrik etti.

 Korkuteli Belediye Başkanı  Saniye Caran  17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne Katıldı
Yerel

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran 17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne Katıldı

CHP Korkuteli Gençlik Kolları Başkanı Necati Gavaz, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ile birlikte 17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Kongreye Gavaz ve Caran'ın yanı sıra Korkuteli Gençlik Kolları yönetimi, Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli ve CHP Korkuteli İlçe Sekreteri Kadir Erten de katılım gösterdi.

CHP Heyeti yargı krizi Ziyaretlerini   İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, DEM Parti ve Gelecek Partisi’ne yaptı
Türkiye

CHP Heyeti yargı krizi Ziyaretlerini İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, DEM Parti ve Gelecek Partisi’ne yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci ve Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Gökhan Günaydın, Türkiye’nin içinde bulunduğu yargı krizini konuşmak üzere muhalefet partilerini ziyaret ediyor.

CHP Ağlasun ilçe başkanı Mustafa Bayka oldu
Yaşam

CHP Ağlasun ilçe başkanı Mustafa Bayka oldu

2020’den bu yana CHP Gençlik Kolları Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Mustafa Bayka, Ağlasun CHP İlçe Başkanı olarak atandı.

Murat Bakan'dan "Afgan göçü" Uyarısı: Türkiye Ciddi Ulusal Güvenlik Problemleri İle Karşı Karşıya.

Murat Bakan'dan "Afgan göçü" Uyarısı: Türkiye Ciddi Ulusal Güvenlik Problemleri İle Karşı Karşıya.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir kez daha Türkiye’nin yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya olduğunu belirterek "Türkiye’nin başına bela olacaklar.

Ankara’nın gözde mekanı Nazende yeni menüsü ve mimarisini görkemli açılışla tanıttı
İş Dünyası

Ankara’nın gözde mekanı Nazende yeni menüsü ve mimarisini görkemli açılışla tanıttı

Tatlı ve kahve dünyasının büyüyen ismi Nazende yenilenen mimarisi ve menüsüyle yeniden kapılarını açtı. Bir Ankara markası olan Nazende, özgün menüsünden tadım etkinliğiyle yoğun bir ilgiyle müşterileriyle buluştu.