Burdur

Bucak'taki bu park her yere örnek olacak

Bucak Belediyesi, çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynak tasarrufunu artırmak amacıyla ilçeye Geri Dönüşüm Parkı kazandırdı. Park, sıfır atık projeleri çerçevesinde atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde...

Bucak'taki bu park her yere örnek olacak

BUCAK BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK BİR PARK: GERİ DÖNÜŞÜM PARKI

Bucak Belediyesi çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında farkındalık yaratmak amacıyla ilçeye geri dönüşüm parkı kazandırdı. Burdur’da bir ilk olan parktaki tüm materyaller geri dönüşebilir malzemelerden üretildi.

Bucak'taki bu park her yere örnek olacak

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “Sıfır Atık Projesi çerçevesinde atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek ve özellikle yeni nesillerde farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Geri Dönüşüm Parkı, Burdur’daki ilk geri dönüşüm parkı olma özelliğine sahip. 7’den 70’e her yaş grubundan misafirlerini ağırlamaya başlayan geri dönüşüm parkımız, bünyesinde yer alan ve yine konteynerden dönüştürülmüş geri dönüşüm alanları ile ailelerin çocuklarıyla birlikte huzurla vakit geçireceği yeni bir mekân olacak.” dedi.

Akaryakıta Cumartesi gecesi okkalı zam geliyor! Hayırlı olsunAkaryakıta Cumartesi gecesi okkalı zam geliyor! Hayırlı olsun

20 Ocak Cumartesi günü gece yarısından itibaren motorine 1 TL'nin üzerinde zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Bucak'taki bu park her yere örnek olacak

Başkan Ünal açıklamasının devamında, “Trafik Eğitim parkı yanındaki alan üzerinde yapımını tamamladığımız parkta yer alan her şey, geri dönüşüme tabi tutulan atık malzeme ve materyallerden yapıldı. Toplamda 1800² alanı kapsamakta olan parkımızın içerisinde dinlenme alanı ve yürüyüş yolları da bulunuyor. Parkımızda, hurdaya ayrılmış metal, plastik, cam, tahta gibi çeşitli atık malzemeler yeniden değerlendirilerek, çocuklarımızın güvenle oynayabileceği oyun grubu, varillerden elde edilmiş koltuk, ağaç kütüklerinden yapılmış oyuncaklar, tekerlerden yapılmış fotoğraf objeleri, köprüler, mini amfi, sahne, zekâ geliştirici oyunlar, salıncaklar, tahterevalli, zıp zıplar, metalden yapılmış figürlerde yer alıyor.” dedi.

Bucak'taki bu park her yere örnek olacak

“Amaç Her Atığın Çöp Olmadığını Uygulamalı Bir Şekilde Göstermek”

Özellikle sıfır atık noktasında doğada yok olması yıllar süren cam, pil, metal ve plastik malzeme gibi nitelikli atıkların usulüne uygun toplanması ve geri dönüşüme tabi tutulmasının bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemi bilinen bir uygulama olduğunu vurgulayan Başkan Ünal, hayata geçirilen projenin bu uygulamanın somut bir yansıması olduğunu kaydetti. Proje kapsamında parkta yer alacak oyun grubu ve figürlerin, adeta bir zanaatkâr gibi işlenerek yeniden şekillendirildiğini belirten Başkan Ünal, parkta zaman geçirecek herkesin aslında her atığın çöp olmadığı noktasında bir yandan hemfikir olacağını bir yandan da hurdadan oyuncağa uzanan o muhteşem dönüşümü fark edeceklerini kaydetti.

Bucak'taki bu park her yere örnek olacakBucak'taki bu park her yere örnek olacakBucak'taki bu park her yere örnek olacakBucak'taki bu park her yere örnek olacak

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem
Yerel

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı. Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor.

Burdur'da Çalıntı Otomobil Hırsızlığı Çözüldü: Şüpheli Tutuklandı!
Yerel

Burdur'da Çalıntı Otomobil Hırsızlığı Çözüldü: Şüpheli Tutuklandı!

Burdur’da çamlık alana bırakılan camları kırık ve plakasız otomobili çalan şüpheli, yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak tutuklandı.

Öğrenciler HayatPark’ı çimlendirdi
Yaşam

Öğrenciler HayatPark’ı çimlendirdi

Konyaaltı ilçesinde bulunan okullarda eğitim gören öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında HayatPark’ta çim ekimi gerçekleştirdi

Bucak'a yeni eğlence merkezi: Aqua Park
Yerel

Bucak'a yeni eğlence merkezi: Aqua Park

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak ilçesine yapılacak olan Aqua Park projesini duyurdu. Aqua Park, yüzme havuzları, çocuk havuzu, kaydırakları ve soyunma odaları ile yaz günlerinde hem çocuklara hem de yetişkinlere keyifli bir eğlence alanı sunacak.

Burdur Valisi Öksüz'den, Ünipark AVM'de İnceleme
Yerel

Burdur Valisi Öksüz'den, Ünipark AVM'de İnceleme

Burdur Valisi Türker Öksüz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile birlikte Ünipark AVM'de incelemede bulundu. Alışveriş merkezinin içindeki dükkanları gezerek bilgi alan Vali Öksüz, AVM'nin Burdur için önemli bir merkez olacağını belirtti.

Doğanın eşsiz manzarası çekilen kliple gündeme geldi
Yerel

Doğanın eşsiz manzarası çekilen kliple gündeme geldi

Türkiye’nin en önemli tabiat parklarından biri olan Akdağ Tabiat Parkı, eşsiz doğasının ardından çekilen kliple birlikte müzikle de gündeme geldi.