Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun açıklamasına göre, emekliler, ev hanımları, işsizler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler gibi muafiyet durumlarına sahip olanlar emlak vergisi ödemeyecek ve para iadesi alacak. İşte detaylar!

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?

Ev sahipleri her yıl emlak vergisi ödüyor. Milyonlarca kişinin aslında Emlak Vergisi mükellefi olmadığı belirlendi. Kamu Denetçiliği Kurumu, KDK tarafından açıklanan emsal karar kapsamında muaf olan kişilere emlak vergisi para iadesi yapılacağı duyuruldu.

İşte para iadesi yapılacak kişiler; Emekliler, ev hanımları, işi olmayan kişiler, şehidin dul eşi ve yetimleri, gaziler ve engelliler...

Tek eve sahip olanlar ve devletin vermiş olduğu maaşın dışında başka hiçbir geliri olmayan sıfır oranlı emlak vergisi olan kişiler bu haktan yararlanacak.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI

KDK tarafından yapılan açıklamada Bakanlar Kurulunca belirlenecek indirimli vergi oranından, Türkiye'de brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip kişiler başvuru yapabilecek. Gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret bulunanlar karardan yararlanacak.

Sahip olduğu evin 200 metrekare büyüklüğü aşmaması şartı ile emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı alan kişilerin emlak vergisi ödemeyecekleri belirtildi.

kaynak: Aydınlık

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

EYT'lilerin emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlayacak?
Türkiye

EYT'lilerin emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlayacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl yararlanacak? İşte detaylar...

Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Kaç taksitte ödeniyor?
İş Dünyası

Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Kaç taksitte ödeniyor?

023 Emlak Vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki ne zaman ödenmesi gerekiyor ve kaç taksit yapılabiliyor? İşte detaylar

Antalya Realty World Yaşam Gayrimenkul’e  "Kalite Belgesi" verildi.  Figen Yangözler Kimdir?
İş Dünyası

Antalya Realty World Yaşam Gayrimenkul’e "Kalite Belgesi" verildi. Figen Yangözler Kimdir?

Antalya'da Gayrimenkul sektöründe müşteri memnuniyeti ve kalite standartlarına olan bağlılığıyla bilinen Realty World Yaşam, sektördeki liderliğini bir kez daha kanıtladı Figen Yangözler Kimdir?

Burdur'un Sevilen öncü  iş insanlarından Ali Gür vefat etti.
İş Dünyası

Burdur'un Sevilen öncü iş insanlarından Ali Gür vefat etti.

Burdur'un Sevilen öncü iş insanlarından Ali Gür vefat etti. Burdur'da faaliyet gösteren Gür Mermer sahibi, uzun yıllar BUTSO ve OSB yönetimlerinde görev alan Burdur'un sevilen iş insanlarından Ali Gür kalb rahatsızlığına yenik düştü vefat etti.

Kuyucak Köyü, lavanta tarlaları, ekrandan taşan o güzel kokular… 
İş Dünyası

Kuyucak Köyü, lavanta tarlaları, ekrandan taşan o güzel kokular… 

Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü, Türkiye'nin en önemli lavanta üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Bu köy, Isparta şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre, Süleyman Demirel Havalimanı'na ise 25 kilometre mesafede bulunuyor

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
İş Dünyası

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.