Ankara

hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel Nobel Ödülü kazanan Acemoğlu’nu tebrik etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu'nu tebrik etti.

hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel  Nobel Ödülü kazanan Acemoğlu’nu tebrik etti

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Daron Acemoğlu’nu telefonla arayarak tebrik etti. CHP’den yapılan açıklamada, Özel’in Acemoğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ödülün Türkiye için önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Özgür Özel, resmi X hesabından da Acemoğlu’nu kutlayarak, “Kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmaları nedeniyle Simon Johnson ve James Robinson ile birlikte 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görülen Sn. Daron Acemoğlu’nu tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Nobel jürisinin açıklamasında yer alan “Hukukun üstünlüğünün zayıf olduğu ve halkı sömüren kurumların bulunduğu toplumlarda büyüme ya da daha iyiye doğru değişim gerçekleşmez” cümlesinin, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin nedenlerini anlamaya yardımcı olduğunu belirten Özel, bu durumun ülke için büyük bir anlam taşıdığını kaydetti.

Acemoğlu’nun çalışmaları sayesinde, Türkiye’nin ekonomik sorunlarına dair daha derin bir anlayış geliştirilmesine katkıda bulunulduğunu ifade eden CHP lideri, Acemoğlu’nun başarılarının tüm ülke için ilham verici olduğunu vurguladı. Özgür Özel’in bu tebrik mesajı, Türkiye’nin akademik alandaki başarılarının uluslararası düzeydeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi. ANKARA-BHA 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MSB: Suriye’nin kuzeyinde  4 PKK/YPG’li  terörist etkisiz hale getirildi
Türkiye

MSB: Suriye’nin kuzeyinde 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG'li, teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde yangın: Hastalar tahliye ediliyor
Türkiye

İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde yangın: Hastalar tahliye ediliyor

İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi'nin poliklinik bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının fark edilmesinin ardından hastane personeli hızla harekete geçerek, hastaları güvenli bir şekilde tahliye etmeye başladı.

Muğla Datça'da su sorununa Köklü çözüm
Yerel

Muğla Datça'da su sorununa Köklü çözüm

Muğla Büyükşehir Belediyesi bir ve ikinci etabıyla birçok mahallenin su sıkıntısını ortadan kaldırdığı Datça Betçe projesinin üçüncü etap çalışmalarına başladı.

Gazze’de can kaybı hızla artıyor
Dünya

Gazze’de can kaybı hızla artıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 65, yaralananların sayısı ise 97 bin 886 olarak açıklandı.

Tokat’ta bıçakla cinayet! Sanıkları Mahkemeye Çıkarıldı
Türkiye

Tokat’ta bıçakla cinayet! Sanıkları Mahkemeye Çıkarıldı

Tokat’ta dayısını bıçakla öldüren Muhammet Ali Yanar ve babası Ömer Yanar Mahkemeye çıkarıldı Mahkeme Sanıkların ..

Van'da Kaybolan Rojin Kabaiş Türkiye'nin  Her yerinde aranıyor
Türkiye

Van'da Kaybolan Rojin Kabaiş Türkiye'nin Her yerinde aranıyor

Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra geri dönmeyen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten 12 gündür haber alınamıyor.