Burdur

MAKÜ Eğitim fakültesi 60. yılını kutladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 60. yılını 'Değişen Dünyada Öğretmen Olmak' temalı çalıştayla kutladı. Çalıştayda, öğretmenlik mesleğinin geleceği ve eğitimde yenilenmenin önemi ele alındı.

MAKÜ Eğitim fakültesi 60. yılını kutladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 60. yılını "Değişen Dünyada Öğretmen Olmak" temalı bir çalıştayla kutladı.

 

Avşar Han’da gerçekleştirilen çalıştayın amacı, fakülte mezunları ve öğrencileri arasında güçlü bir bağ kurmak ve üniversitenin kimliğini yüceltmek olarak vurgulandı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Eğitim Fakültesi'nin 60 yıllık deneyiminin ve öğretmen yetiştirme kültürünün büyük bir güç olduğunu vurguladı. Çakar, öğretmenlik mesleğinin sürekli yenilenme ve idealist olma gerektirdiğini belirterek, üniversitenin kalite süreçleri ve akreditasyon çalışmalarında önemli bir aşamaya ulaştığını da belirtti ve çalıştayda, öğretmenlik mesleğinin geleceği ve değişen yeterliliklerin ele alınacağını ifade etti.

 

Daha sonra Eğitim Fakültesi mezunlarından Yücel Şimşek ise kızının Eğitim Fakültesi'nin ilk mezunlarından olduğunu belirterek, değişen dünyada karşılaşılan zorlukları birlikte ele almanın önemini vurguladı.

Çalıştayın, ilimizin eğitimine katkı sağlayacak olumlu sonuçlar doğuracağını belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salim Oğuz ise Eğitim Fakültesi'nin köklü ve önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, çalıştaydan elde edilecek sonuçların Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dikkate alınacağını söyledi.

 

Geleceğin Eğitimine Yön Vermenin Sorumluluğu Bilincindeyiz
Üniversitenin tüm meslekler gibi öğretmenlik mesleğine de özel bir önem verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ise bugünün değil, 10-20 yıl sonrasının ihtiyaçlarına uygun olarak öğrencileri hazırlamak için bir arayış içinde olduklarını ifade ederek bu sorumluluğun kendisi için ne denli büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Öğrencilerin gelecekteki gelişmelere uygun şekilde yönlendirilmesinin, üniversitenin birinci dereceden sorumluluğu olduğunu belirten Rektör Dalgar, bu sorumluluğun kendisi ve tüm akademik kadro için uyku kaçıracak kadar önemli olduğunu belirtti.

 

Mikro Yeterlilikler Programı ile Eğitimde Geleceği Şekillendiriyoruz
Rektör Dalar, eğitimdeki değişimlerin hızla ilerlediğini, öğretmenlik eğitiminin yıllar içinde büyük farklılıklar gösterdiğini vurguladı. 1985 yılındaki eğitimle 2024-2025 dönemindeki eğitim arasındaki farkları tartışmanın ve bu farkları yeni nesil öğretmenlere doğru şekilde yansıtmanın önemine değindi. Üniversitenin başlattığı "Mikro Yeterlilikler Programı" ile hem mevcut öğrencilerin hem de mezunların yetkinliklerini güncellemelerine olanak sağladıklarını vurgulayan Rektör Dalar, öğrencilerin sadece temel mesleki bilgilerle değil, dijital teknolojiler, liderlik, koçluk gibi farklı alanlardaki yetkinliklerle donatılması gerektiğini de vurguladı. Üniversitenin mezunlarına yönelik sunduğu yaşam boyu öğrenme olanaklarını da değinen Rektör Dalgar, Mikro Yeterlilikler Programı’nın mezunlara da açılacağını ve eski mezunların güncel yetkinlikler kazanmak için üniversiteden destek alabileceğini belirtti.

 

Uluslararası Sıralamalarda 5 Yıllık Akreditasyonla Kaliteyi Yükselttik
MAKÜ’nün uluslararası sıralamalarda elde ettiği başarıları da paylaşan Rektör Dalar, dünya üniversiteler sıralamasında eğitim kalitesi kategorisinde ilk 600-800 üniversite arasına girmeyi başardıklarını, Türkiye’de ise 208 üniversite arasından yalnızca 22’sinin alabildiği 5 yıllık tam akreditasyon belgesini aldıklarını vurguladı. Bu başarıların, üniversitenin sürekli kendini yenilemesi ve eğitim süreçlerini günün evrensel gereksinimlerine uygun şekilde revize etmesi sayesinde elde edildiğini de sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. Çalıştay oturumlarında yapay zekanın eğitimdeki rolüne dikkat çekilerek, öğretmenlerin bu değişim sürecinde üstlendiği kritik roller vurgulanarak öğretmenlik mesleğinin sürekli yenilenme gerekliliği üzerinde duruldu. Geleceğin eğitim dünyasına yönelik fikirler ve deneyimler paylaşıldığı çalıştayda en eski mezundan en yenisine tüm mezunlarla birlikte pasta kesimi de gerçekleştirildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur MAKÜ, TÜBİTAK Projelerindeki Başarısını Sürdürüyor
Bilim ve Teknoloji

Burdur MAKÜ, TÜBİTAK Projelerindeki Başarısını Sürdürüyor

Yürüttüğü projeler ile çalışmalarına güç katan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi TÜBİTAK proje başarılarına bir yenisini daha ekledi.

MAKÜ’de etik konusunda farkındalık paneli
Yaşam

MAKÜ’de etik konusunda farkındalık paneli

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Etik Topluluğu tarafından ‘Akademik Yaşamda Etik’ konulu bir panel düzenlendi.

Tefenni 'de  Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli düzenlendi
Yerel

Tefenni 'de Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli düzenlendi

Tefenni MYO'da Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli

 "İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi
Yerel

"İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Doç. Dr. Gökmen Arslan tarafından öğrencilere yönelik "İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi.

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor
Yerel

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), kurumsal akreditasyon süreci için çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu sürecin üniversiteye önemli değerler kazandıracağını ifade etti.

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor
Yerel

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi birimleri tarafından öğrencilere yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyor.