Yazın sıcağı çökmüştü! Şimdi de El Nino kışı geliyor!

Meteoroloji uzmanları, El Nino kışıyla Türkiye'ye kar yağacağını belirtiyor. Kasım ayında 7-10 Kasım arasında çok ciddi bir soğuk hava kütlesinin beklendiğini, bu soğuk hava sisteminin de kar yağışı getirebileceğini söylüyorlar.

Yazın sıcağı çökmüştü! Şimdi de El Nino kışı geliyor!

Hem sıcak hem de kurak geçen ilkbahar ve yaz aylarının ardından gözler şimdi sonbahar ve kışa çevrildi.

Kasım ayında olmamızla birlikte ‘kar ne zaman yağacak’ sorusu gündeme gelmeye başladı. Meteoroloji uzmanları tarafından tüm uyarılar kasım ayı için yapıldı. 7-10 Kasım arasında çok ciddi bir soğuk hava kütlesinin beklendiğini söyleyen uzmanlar, bu soğuk hava sisteminin de kar yağışı getirebileceğini belirtti.

El Nino yazında kavurucu sıcaklar geçiren Türkiye'ye, şimdi de El Nino kışı geliyor. Uzmanlar, El Nino kışının Türkiye'ye kar getireceğini belirtiyor.

Birçok vatandaş "Kar ne zaman yağacak?" sorusunun yanıtını arıyor. Uzmanlar, bu yılın geçen senelere göre çok daha soğuk ve yoğun kar yaşının etkili olacağı görüşünde.

El Nino’nun etkili olduğu yıllarda Türkiye’nin bol yağış aldığını söyleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, sıcaklık detayına vurgu yapıyor.

“Bazı El Nino yıllarında bol yağışlı fakat ılık olmuş. Bazı El Nino yıllarında ise yine bol yağışlı fakat soğuk olduğunu görüyoruz” diyen Bozyurt, bu seneki modellerin Türkiye için ne gösterdiğini şu şekilde açıkladı:

“7-10 Kasım arasında yine çok ciddi bir soğuk hava kütlesi bekliyorum. Bu soğuk hava sistemi de kar yağışı getirebilir. Soğuk ve kar yağışlı günlerin ardından ise pastırma yazı gelecek. Aralıktan itibarense yoğun yağışlar bekliyorum. Ocak ve şubat aylarında da deniz etkili kar yağışları olabilir. 11 Kasım gibi yine bir yüksek basınç gelecek. Bir hafta ila 10 gün mevsim normalleri civarında veya biraz da mevsim normalinin üzerine çıkacak bir hava sıcaklığı olabilir."

Tele 1

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucaklı yazarın yeni kitabı raflarda yerini aldı
Yerel

Bucaklı yazarın yeni kitabı raflarda yerini aldı

Bucaklı yazar yeni kitabını çıkardı." MOR DAĞLARIN ÖYKÜSÜ". Eğitimci yazar Yasemin ÇELOĞLU’nun 5. kitabı çıktı.

Karbeyaz'da Engeller Tek Tek Aşılıyor!
Yerel

Karbeyaz'da Engeller Tek Tek Aşılıyor!

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Karbeyaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde dil ve konuşma terapisti görev almaya başladı.

Antalya'da Güneşli Günler: Tatilciler Sahilleri Doldurdu
Yerel

Antalya'da Güneşli Günler: Tatilciler Sahilleri Doldurdu

İki gün boyunca Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozu etkisindeki Antalya’da, taşınım etkisinin azalmasıyla birlikte sahiller doldu. Vatandaşlar ve tatilciler bol bol denize girdi, güzel havanın tadını çıkardı.

Muhsin Yazıcıoğlu için lokma dağıtıldı!
Yerel

Muhsin Yazıcıoğlu için lokma dağıtıldı!

Burdur Alperen Ocakları Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmadı. Alperen Ocakları Burdur İl Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümünde Burdur'da lokma dağıttı.

Meclis onayladı Korkuteli Belediyesinde maaşlar  ödenecek
Yerel

Meclis onayladı Korkuteli Belediyesinde maaşlar ödenecek

Korkuteli Belediyesi dün toplanan Olağanüstü Devam Meclis Toplantısında işçi maaşlarının ödenmesi için gerekli olan 20 Milyon TL’lik krediye onay verdi.

Korkuteli Belediye İşçileri İşi Yavaşlatıyor mu
Yerel

Korkuteli Belediye İşçileri İşi Yavaşlatıyor mu

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek işçi maaşlarını 11 mart 2024 gelecek olan para ile ödeyeceklerini belirterek işçilerin sakin olmasını istemişti. Ama isçilerin aracların kontaklanı açmadıkları iddia edildi.