Ankara

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücret zammı gündeme geldi Asgari ücret ne olmalı

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücret zammı gündeme geldi. Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dört toplantı yaparak nihai kararını açıklayacak.

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücret zammı gündeme geldi  Asgari ücret ne olmalı

Asgari ücret zammı beklentileri artıyor

Asgari ücret zammında enflasyon oranları büyük önem taşıyor. Ekonomi yönetimi, Türkiye’nin üç yıllık yol haritası olan Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 41,5 olarak belirledi.

Temmuz ayında ara zam alamayan asgari ücretlilerin alım gücü, enflasyon nedeniyle düştü. Bu nedenle milyonlarca çalışan, asgari ücret zammında alt sınırın en az yüzde 40 olmasını bekliyor. Ancak bu oranın daha da yükseltilmesini isteyenler de mevcut.

Asgari ücrete yapılacak zammın enflasyonu tetiklemesi endişeleri, işçileri düşündürüyor. Ekonomistler, asgari ücret zammı için yüzde 25-30’luk bir artış öngörüyor. Uluslararası kuruluşlardan gelen tahminler de benzerlik gösteriyor; Deutsche Bank, asgari ücretin yeni yılda yüzde 25-30 oranında artmasını beklediğini duyurdu.

Eğer zam oranı yüzde 25 olarak gerçekleşirse, net asgari ücret 21 bin 252 lira, yüzde 30 oranında bir artış olursa 22 bin 102 lira olacak. ANKARA-BHA 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İşsizlik maaşı yeniden belirlendi. İşte 2024  İşsizlik maaşı
Türkiye

İşsizlik maaşı yeniden belirlendi. İşte 2024 İşsizlik maaşı

İşsizlik Kaç Ay Alınır ,İşsizlik maaşı başvurusu nasıl ve nerede yapılır,işsizlik maaşı başvuru şartları, işsizlik maaşı kimler alabilir, 2024 işsizlik maaşı ne oldu,

 25 Eylül 2024 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar; güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?
Yaşam

25 Eylül 2024 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar; güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

Benzine dün (24 Eylül) zam geldi. 1,20 TL'lik zam pompaya yansımaya başladı. 25 Eylül 2024 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar; güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

Doğalgaz Zamlandı İşte miktarı
Yaşam

Doğalgaz Zamlandı İşte miktarı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğalgaz zammına ilişkin açıklama yaptı.

Fahiş fiyatlar için çözüm geldi!
Yerel

Fahiş fiyatlar için çözüm geldi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, fahiş fiyatlara karşı harekete geçti. Üyelerine ve sektöre %10 indirim çağrısı yaptı. Peki indirim işe yarayacak mı? Fiyatlar düşecek mi? Tüm detaylar burada...

THY'den  yeni zam haberi!  %50 zam!
Yerel

THY'den yeni zam haberi! %50 zam!

Türk Hava Yolları (THY), ücretlerine yüzde 50 zam yaparak son bir yıldaki zam oranını yüzde 100'e çıkardı. Yeni fiyatlar ne kadar? Hangi havalimanlarında ne kadar ücret ödeyeceksiniz?

Temmuz ayı zamları kucakladı!
Yerel

Temmuz ayı zamları kucakladı!

HGS alt limit fiyatları Temmuz ayında yüzde 40 zamlanacak mı? Yeni fiyat ne kadar olacak? Ekonomistlerden tepkiler...