Antalya

Antalya'da başvurular başladı

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yan etkinliği Antalya Film Forum için başvurular başladı.

Antalya'da başvurular başladı

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yan etkinliği Antalya Film Forum için başvurular başladı.

Antalya Film Forum İçin Başvurular Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum 10. yılını kutluyor. 8-10 Ekim tarihleri arasında fiziki, 10-12 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi düzenlenecek Antalya Film Forum için başvurular festivalin web sitesi üzerinden başladı. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada “Ülkemizdeki film endüstrisinin gelişimine destek olmak bizim için çok büyük önem taşıyor. Antalya Film Forum bir yandan sektöre destek verirken diğer yandan da Antalya’mızın her türlü imkâna sahip doğal bir çekim platosu olduğunun da altını çiziyor. 10. yılına ulaşan ve festivalimiz gibi 60. yıllara ulaşmasını istediğimiz Antalya Film Forum’da bu yıl ana jüri tarafından seçilecek projelere toplamda 550 bin TL ödül verilecek” dedi. 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu direktörlüğünde gerçekleşecek Antalya Film Forum; Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu, Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress Platformu, Belgesel Film Work-in-Progress Platformu, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu ile birlikte beş bölümde düzenlenecek.

Ana veya ortak yapımcısı Türkiye’den olan projeler için ortak yapım fırsatlarını genişletmeye, Türkiye ve uluslararası film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeye devam edecek Antalya Film Forum’da platformlar dışında bu yıl 3. kez düzenlenecek Forum+ çatısı altında yine atölyeler, ustalık sınıfları ve paneller düzenlenecek.

Başvurular Bugünden (12 Temmuz Çarşamba) İtibaren Festivalin Web Sitesi Üzerinden Yapılabilecek

Henüz proje aşamasındaki uzun metraj filmlerin destek bulacağı Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ve çekimleri Antalya kentinde gerçekleştirilecek uzun metraj bir filme destek sağlanan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu için son başvuru tarihi 2 Ağustos 2023 Çarşamba. Her iki platforma seçilen projeler 8 Eylül 2023 Cuma günü açıklanacak.

Çekimlerinde sona gelinen ya da post prodüksiyon aşamasındaki kurmaca ve belgesel projelerin desteklendiği Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress Platformu ve Belgesel Work-in-Progress Platformu için son başvuru tarihi 4 Ağustos 2023 Cuma olarak belirlendi. Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress ve Belgesel Work-in-Progress Platformları’na seçilen projeler 5 Eylül 2023 Salı günü duyurulacak.

Antalya Film Forum’un, dizilerin endüstrideki rolü ve öneminin artışı nedeniyle; özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu, bu yıl yine Netflix Türkiye işbirliği ile gerçekleşecek. Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlere açık olan ve proje aşamasındaki dizi projelerinin yarışacağı platform için yönetmelik ve başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenliğini Dr. Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre yürütecek.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Son Dakika Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi
Yerel

Son Dakika Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali iptal edildiğini duyurarak, detaylar haberimizde

Başkan Böcek  Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu
Yaşam

Başkan Böcek Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek " Cumhuriyetimizin 100. yılında Festivalimizin 60. yılını kutlarken Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni daha da ileriye götürmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz".

Antalya Filim Forum'da Yer Alacak İlk  Projeler Belli Oldu
Yaşam

Antalya Filim Forum'da Yer Alacak İlk Projeler Belli Oldu

Belgesel Work-in-Progress Platformu’nda beş proje yarışacak . Devamı haberimizde..

Beklenen Kayıt Tarihleri belli oldu
Yaşam

Beklenen Kayıt Tarihleri belli oldu

Altın Portakal Sinema Okulu’na başvurular başladı işte detaylar ..

Sinemanın altın yıldızları Antalya'da parlıyor
Yerel

Sinemanın altın yıldızları Antalya'da parlıyor

Antalya Altın Portakal Film Festivali, 60. yılını kutlarken Türkiye'nin en köklü sinema etkinliği olmaya devam ediyor.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Karanlık Gece” izleyicilerin beğenisine sunuldu
Magazin

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Karanlık Gece” izleyicilerin beğenisine sunuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bugün Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Karanlık Gece” filminin söyleşisi düzenlendi.