Antalya

Sinemanın altın yıldızları Antalya'da parlıyor

Antalya Altın Portakal Film Festivali, 60. yılını kutlarken Türkiye'nin en köklü sinema etkinliği olmaya devam ediyor.

Sinemanın altın yıldızları Antalya'da parlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali 60. yılını kutlayacak. Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmlerin yer alacağı Ulusal ve Uluslararası Yarışmalar ile yılın merakla beklenen yapımlarını içeren özel gösterimlerden oluşacak festival, 10. yılını kutlayan Antalya Film Forum ile sektörü desteklemeye, Altın Portakal Sinema Okulu ile de geleceğin sinemacılarına ilham vermeye devam edecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine bu yıl tiyatro sahnesinde başladığı kariyerine sinema ve televizyonda da devam eden usta oyuncu Demet Akbağ başkanlık edecek.

"1 milyon 945 bin TL ödül ile desteklenecek"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını kutladığı bu özel yılda festivalin 60. kez sinemaseverlerle buluşmasından dolayı büyük onur duyduklarını belirterek, “Bu yıl bir asrı geride bırakan Türkiye Cumhuriyeti’mizin en köklü festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivalimiz 60. yılını kutluyor. Cumhuriyetimizin izinde devam ettirdiğimiz festivalimiz için çalışmalara başladık. Göreve geldiğimiz ilk yıl evine geri dönen Ulusal Yarışma bölümlerinde yine yılın en yeni filmleri izleyiciyle buluşacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma jürisine bu yıl çok değerli bir sanatçı; tiyatro, sinema ve televizyonun en üretken isimlerinden usta oyuncu Demet Akbağ başkanlık edecek. Festivalimiz çerçevesinde sinema sektörü bu yıl toplam 1 milyon 945 bin TL ödül ile desteklenecek. Ekim ayında sinemanın kalbi yine Antalya’da atacak,” dedi.

Altın Portakalların sahiplerini bulacağı Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmaları ve Uluslararası Yarışma’da toplam 1 milyon 275 bin TL değerinde ödül dağıtılacak. Antalya Film Forum 10. yaşında beş ayrı platformda toplam 550 bin TL değerinde ödül vermeye devam edecek. Geçen yıl başlatılan Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması da ikinci yılında 120 bin TL değerinde ödül vererek edebiyat ve sinema dünyasına destek sürdürülecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Demet Akbağ

14 kategoride ödül heyecanının yaşanacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını bu yıl, tiyatro, sinema ve televizyona uzanan oyunculuk kariyeri boyunca unutulmaz projelere ve çok sevilen karakterlere hayat veren usta sanatçı Demet Akbağ üstlenecek.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülerek ilk Altın Portakal’ını aldı

Demet Akbağ, 1981 yılında Gönül Ülkü & Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nda başladığı profesyonel kariyerine Şan Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Orta Oyuncular gibi tiyatro topluluklarında devam etti. 1987 yılında Baldız ve Bacanak dizisiyle kamerayla tanışan Akbağ, 1994 yılında Davacı ile başladığı sinema kariyerinde hemen aynı yıl rol aldığı Tersine Dünya filmindeki performansıyla Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülerek ilk Altın Portakal’ını aldı.

Demet Akbağ, 1995 yılında BKM’nin temellerinin atılmasıyla hem Otogargara oyunu ile hem televizyon tarihine adını altın harflerle yazdıran Bir Demet Tiyatro ile seyircilerin gönlünde taht kurdu. Akbağ, aradan geçen yaklaşık 30 yıl boyunca unutulmaz tiyatro oyunlarında, filmlerde, televizyon dizileri ve programlarla başarılı performanslarla izleyicilerle buluşmaya ve her daim üretmeye devam etti. 2001 yılında Vizontele filminde canlandırdığı Siti Ana karakteri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali En iyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alarak ikinci Altın Portakal’ına layık görüldü. 2014 yılında rol aldığı Nuri Bilge Ceylan imzalı Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu filmiyle uluslararası arenada da tanınan usta oyuncu 15 yıl aranın ardından geçen yıl tiyatro sahnesine geri dönerek kapalı gişe olarak devam eden Aydınlıkevler oyunuyla izleyiciyle buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenliğini Dr. Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütecek.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Son Dakika Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi
Yerel

Son Dakika Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali iptal edildiğini duyurarak, detaylar haberimizde

Başkan Böcek  Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu
Yaşam

Başkan Böcek Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek " Cumhuriyetimizin 100. yılında Festivalimizin 60. yılını kutlarken Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni daha da ileriye götürmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz".

Antalya Filim Forum'da Yer Alacak İlk  Projeler Belli Oldu
Yaşam

Antalya Filim Forum'da Yer Alacak İlk Projeler Belli Oldu

Belgesel Work-in-Progress Platformu’nda beş proje yarışacak . Devamı haberimizde..

Beklenen Kayıt Tarihleri belli oldu
Yaşam

Beklenen Kayıt Tarihleri belli oldu

Altın Portakal Sinema Okulu’na başvurular başladı işte detaylar ..

Antalya'da başvurular başladı
Yaşam

Antalya'da başvurular başladı

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yan etkinliği Antalya Film Forum için başvurular başladı.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Karanlık Gece” izleyicilerin beğenisine sunuldu
Magazin

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Karanlık Gece” izleyicilerin beğenisine sunuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bugün Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Karanlık Gece” filminin söyleşisi düzenlendi.